coolConcept-koelapparaten van Siemens

Innovatieve koelkast van Siemens : Nieuwe bouwwijze zorgt voor plaats in de koelkast

Op de IFA heeft Siemens de innovatieve koelapparatuurserie coolConcept geïntroduceerd. Er zijn twaalf modellen in drie inbouwhoogten verkrijgbaar. De koelapparaten hebben vier verschillende koelzones en bieden zo voor elk type levensmiddel de juiste koelomgeving.

Optimale opslagcondities

De coolConcept koelapparaten bieden verschillende koelzones, die optimale omstandigheden voor de bewaring van uw levensmiddelen scheppen. Naast koelkasten zijn er koel-vriescombinaties en vrieskasten verkrijgbaar. Zo kan er naar wens een enkel model of bijvoorbeeld een aparte koelkast met een vrieskast gecombineerd worden. In totaal heeft u dan de beschikking over tot vier opslagzones: de koelzone, de vitaFresh-koelzone, keldervak en vriesvak.

De verbetering ten opzichte van oudere apparaten is dat Siemens in de coolConcept-serie voor het eerst koelapparaten aanbiedt, die de noFrost-techniek met de vitaFresh techniek combineren. VitaFresh is een koelbereik rond de 0°C.

Optimale opslagcondities
Optimale opslagcondities

Dankzij praktische opslagoplossingen kunt u gemakkelijk orde creëren in uw koel- en vriesruimte. In het koelbereik bevinden zich bijvoorbeeld een aanpasbare dividerBox en een snackBox voor de opslag van groentesticks en andere snacks, die snel bereikbaar moeten zijn.

Alle coolConcept inbouwkoelkasten hebben bovendien de energie-efficiëntieklasse A++.

Groter interieur door techniek in de sokkel

Techniek en uitrusting maken de nieuwe koelapparatuur van Siemens tot premiumproducten. Het gebruik van de ruimte werd geoptimaliseerd door het idee om alle techniek in de sokkel van het apparaat te plaatsen, een ruimte die vroeger volledig onbenut bleef.

Groter interieur door techniek in de sokkel

Innovatie: lade over de volledige diepte van de koelkast dankzij in de sokkel geplaatste techniek

Groter interieur door techniek in de sokkel

Tot nu toe: gebruikelijke koelkast met beperkte diepte ter hoogte van het koelaggregaat

Op deze wijze kon bij highboardoplossingen het gebruiksvolume in het bovenste deel met wel 12,5 liter vergroot worden en kon worden afgezien van beluchtingsroosters aan de bovenzijde. Dit is een bijzonder verheugende ontwikkeling, aangezien in het recente verleden met stijgende energie-efficiëntieklassen van de koel- en vriesapparatuur de isolatie natuurlijk steeds dikker en plaatsrovender werden. Door gebruik te maken van de sokkel had Siemens nu het innovatieve idee om bij gelijkblijvende energieklasse toch plaats terug te winnen. Ook de volledig uitschuifbare laden en traploos verstelbare glasplaten voor de indeling dragen bij tot een optimaal gebruik van de ruimte.

Overige features

  • Bij het bewaren van nieuwe levensmiddelen past een hypermodern koelingssysteem het koelvermogen aan door middel van een sensorsysteem.
  • Het antiBacteria-systeem garandeert probleemloze hygiëne in de koelkast door bekleding van de binnenwanden met een anorganische zilververbinding.
  • De deuropeningshulp functioneert met behulp van een kleine hendel en een egalisatieklep, waardoor het vaak lastige openen van kastdeuren vereenvoudigd wordt.
  • De bigBox in het vriesbereik is duidelijk ruimer dan de overige vriesladen en biedt de nodige opslagruimte voor grotere in te vriezen objecten.
  • Het High-End-interieur van glas en metaal wordt door LED-verlichting in het koelgedeelte, in de vitaFresh-vakken en in de vriesgedeelten in zijn geheel in het beste licht gezet.

Verdere punten bij highlights en innovaties

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!