Keukenrenovatie en modernisering

Wat loont en wat niet?

Soms is een renovatie of modernisering van de keuken een beter idee dan de aanschaf van een nieuwe keuken! Hier leggen wij u uit welke werkzaamheden, zoals bv. vervanging van apparaten en aanrechtbladen, de moeite waard zijn, welke niet en wat u daarover nog meer dient te weten.

Keukenmodernisering: dat is de moeite waard

Bij een keukenmodernisering hoeft niet automatisch de hele keuken vervangen te worden. Nieuwe aanrechtbladen, een nieuwe spoelbak, moderne, energiebesparende apparaten zoals bv. een inductiekookplaat, AAA-vaatwasmachine of het gebruik van een A++ koelkast zijn de beste maatregelen, die relatief eenvoudig te verwezenlijken zijn. Ook voor de nissen tussen aanrechtblad en bovenkast zijn er allerlei nuttige aanvullende oplossingen en gebruiksmogelijkheden.

Keukenmodernisering: meestal is het niet de moeite waard

Sluitwerk of looprails kunnen niet altijd zonder problemen vervangen worden. Als de keuken al heel oud is, de rompen en voorkanten in slechte toestand verkeren en u de oude keukendeurtjes door nieuwe zou willen vervangen, dan kunnen wij dat u alleen in speciale gevallen aanraden. Deze maatregelen zijn te duur vergeleken met een nieuwe aanschaf en uw keuken wordt er kwalitatief niet in hoge mate door opgewaardeerd. Het is waarschijnlijk beter om nog één of twee jaar af te wachten en dan een nieuwe keuken aan te schaffen. Of vraag meteen even een offerte aan voor een nieuwe keuken.

Online-keukenplanning

De KeukenAtlas online-keukenplanner

Keuken ontwerpen in online-keukenplanner met 3D-weergave

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!