Keukenontwerp: basisprincipes voor planning

Welke materialen worden bij het ontwerp van de keuken gebruikt, hoe staat het met kwaliteitskeukens? Hoe omslachtig is het onderhoud van de oppervlakken? Welke keukenkasten zijn er? Hoe zorg ik dat mijn nieuwe keuken ergonomisch wordt? Welke keukenapparatuur is noodzakelijk, welke designelementen zijn er?

Kasttypen

De inrichting van uw keuken bestaat over het algemeen uit het samenvoegen van verschillende kastsoorten. De keuze voor bepaalde kasten bepaalt het uiterlijk van uw keuken en natuurlijk ook de beschikbare bergruimte. Door de grote variatie voor wat betreft formaat en bouwtype zijn er voor iedere smaak en voor alle ruimtes passende kasten. Hier vindt u een overzicht van alle kasttypes.

Kwaliteit en materiaalinfo

Herken de kwaliteitskeuken in de toekomst gewoon heel simpel zelf! Hier leert u de belangrijkste kenmerken van een hoogwaardige inbouwkeuken kennen. Bovendien: Welke keukenfronten en aanrechtbladen zijn er en wat zijn de voor- en nadelen van alle types en materialen? Van hout, kunststof, roestvrij staal of glas, wij verraden u alles wat u moet weten over het thema materiaal in de keuken.

Keukenapparatuur en spoelbakken

Fornuis, oven, koelkast, kookplaat, vaatwasser of afzuigkap - Hier krijgt u een overzicht van de belangrijkste keukenapparatuur. Waarop moet u letten bij het keukenontwerp voor wat betreft elektroapparatuur en welke functies bieden moderne apparaten? Hoe kunt u met het juiste energielabel goedkoop en milieubewust plannen en wat moet u over spoelbakken en kranen weten?

Designelementen in de keuken

Met behulp van attractieve designelementen kunt u het beste uit uw keuken halen. Designelementen zoals bar, nisbekleding, verlichtingssystemen, stijlvolle keukenaccessoires en ook decoratieve versies van keukenapparatuur hebben naast hun mooie look ook talrijke praktsiche voordelen. Hier kunt u lezen hoe u uw keuken een individuele touch kunt geven.

Ergonomie in de keuken

Trefwoord ergonomie - Spaar uw rug: Om er voor te zorgen dat koken en bakken in de keuken moeiteloos gaat en u hierbij zo min mogelijk uw rug belast, zou u bij het keukenontwerp rekening moeten houden met de ergonomische aspecten van uw keukenontwerp. Wat is een rug-vriendelijke keuken? Welke werkhoogte is de juiste hoogte en waarop moet er bij het plaatsen van de apparatuur worden gelet? Alles wat u moet weten vindt u hier.

Keuken-onderhoud

Tips en opmerkingen over keukenonderhoud - Hoe u uw keuken in een goede toestand houdt! Afhankelijk daarvan of het bij u bijvoorbeeld om een kunststof, een houten of een roestvrijstalen oppervlakte gaat varieert het onderhoud en de gevoeligheid voor vloeistoffen en krassen. Informeer naar de beste manier om uw keuken schoon te maken en te verzorgen.

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!