Designelementen in de keuken

De juiste keukenaccessoires maken van uw keuken de ruimte, waarin uw individualiteit wordt weerspiegeld. Lees hier wat voor mogelijkheden er zijn om, met behulp van designelementen, nisuitrusting, verlichting en andere keukendecoraties, uw persoonlijke designkeuken tot stand te laten komen.

Designelementen in combinatie met meubels

Accentfronten en planken

Onder deze categorie valt bijvoorbeeld de grote keuze aan decoratieve glazen fronten, accentfronten of fronten met verschillende kleurschakeringen. Ook tussen- en aanbouwdelen zoals bijvoorbeeld flessenrekken, roestvrijstalen elementen of bijzondere nisoplossingen geven de ruimte een persoonlijk accent.

Buffetten

Met name op het gebied van de moderne, strakke keuken zijn er talloze mogelijkheden om designelementen als vitrines, open planken, televisiemeubels of buffetoplossingen te gebruiken als verbindingselementen naar het woongedeelte.

Zijwanden

Een mooie omlijsting van uw keuken kunt u bereiken door te werken met zij-elementen. Deze zijn in verschillende breedtes beschikbaar en accentueren en verdelen het keukenfront en zijn verkrijgbaar in diverse soorten houtfineer, kleurig gelakt maar ook in aluminiumlook.

Bovenplaten en wandplanken

Zogenaamde bovenplaten zijn verbindingen tussen twee hoge of hangkasten, die slechts als designelement dienen. Er kunnen bijvoorbeeld halogeenlampen of andere effectvolle belichtingselementen aan bevestigd worden, die dan het werkblad of het buffet in de spotlights zetten. Daarom noemt men bovenplaten ook vaak lichtplaten.

Aanrechtblad

Een designelement dat vaak niet als zodanig wordt gezien is het aanrechtblad. Er is inmiddels een eindeloze keuze aan designs, materialen en afzetboorden op de markt, die het mogelijk maken om het functionele aanrechtblad bijvoorbeeld als 10 tot 15 cm hoog werkvlak heel doelbewust te gebruiken als sierlijk detail.

Het is vanzelfsprekend dat uit het materiaal van het aanrechtblad ook een eetbar, buffet en aanschuiftafel gepland kan worden, die dan perfect afgestemd is op uw keuken.

Landelijke keuken

Bijzonder rijk aan mooie designelementen zijn natuurlijk landhuiskeukens.

Hier wordt bij het front passend licht gebruikt, en ook staan er kroonlijsten, geprofileerde elementen als pilasters en opengewerkte rekken en wandplanken ter beschikking. Speciale glazen kasten of vitrines, evenals open kasten of korfmanden, kunnen het romantische beeld compleet maken.

Apparatuur als designelementen

Afzuigkappen

Ook door de gekozen apparatuur kan een keuken tot zijn recht komen. Er zijn zeer veel apparaten, die hier perfect voor zijn. Zo is er met name een reusachtige keuze aan designafzuigkappen.

Koelkasten en kookplaten

Daarnaast kunt u ook met een aantrekkelijke losse koelkast, koffiezetapparaat en tepangrill accenten aanbrengen of een mooi gevormde oven, magnetron, kookplaat of spoelbak inzetten. Bijzonder flexibel wordt het natuurlijk met kookapparaten-modules of spoelbakelementen. Deze worden als zelfstandige modules geplaatst.

Spoelbak en kraan

Laten we ook de moderne, decoratieve waterkranen niet vergeten. Deze kranen zijn verkrijgbaar in een groot assortiment van vormen en met technische snufjes als geïntegreerd licht. Veel systemen kunnen automatisch worden weggeklapt of uitgevoerd worden als professionele kranen zoals in de gastronomische of bedrijfskeuken.

High Tech & entertainment

Een snufje aan High Tech in uw keuken wordt geleverd door de inbouw-flatscreens.

Stijlvolle accessoires

Kleine extra’s kunnen elke keuken mooier maken en daarnaast ook nuttig zijn.

Verlichting

Het belangrijkste zijn daarbij verlichtingselementen. Deze zijn onontbeerlijk voor het werken in de keuken maar ook voor de prettige sfeer en worden in ruime sortering aangeboden.

Bovendien kunt u het design van uw keuken met glazen bladen en verlichte onderkanten harmonisch uitbreiden.

Relingsystemen

Belangrijk en aantrekkelijk is ook een design-reling voor kookattributen, keukenhulpjes of als ophangmogelijkheid.

Hier kunnen natuurlijk niet alle mogelijkheden worden getoond die de keuken met een kleine extra touch nog mooier maken. Laat u inspireren door onze fotogalerie. Behalve de landelijke keuken, klassieke en moderne inbouwkeukens, vindt u hier vele ideeën bij het thema uitrusting van binnen en kunt u een blik op attractieve basisprincipes voor planning werpen.

Verdere categorieën bij designelementen

Online-keukenplanning

De KeukenAtlas online-keukenplanner

Keuken ontwerpen in online-keukenplanner met 3D-weergave

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!