Landelijke Keukens

Alles over landelijke keukens. De grote Special over landelijke keukens bij KeukenAtlas.

Landelijke keuken wit met keukeneiland
Zwarte landelijke keuken

Wie denkt aan een landelijke keuken, ziet vaak een oubollige, saaie houten keuken voor zich. Maar de landelijke stijl is zijn ouderwetse imago allang ontgroeid en is veelzijdiger en moderner geworden. Niet iedereen wordt enthousiast van de momenteel heersende minimalistische en afstandelijke woontrend. Een landelijke keuken zorgt voor een gezellige sfeer en is een huiselijke plek, die als middelpunt van het familieleven fungeert. De meeste keukens in landelijke stijl zijn gemaakt in warme, neutrale kleuren en van natuurlijk materiaal, met name massief hout, met veel oog voor detail.

Als u een nieuwe keuken ontwerpt, kiest u daarbij voor een bepaalde frontuitvoering die u mooi vindt. Afhankelijk van de keukenstijl die u in gedachten heeft, kunt u met behulp van verscheidene ontwerpmodellen en uitvoeringstips met het front van uw keuze een meer moderne of juist klassiekere, of een landelijke keuken maken. Maar ook binnen het landhuissegment zijn er nog veel stilistische verschillen mogelijk. Op deze pagina’s krijgt u een overzicht van het thema landelijke keuken internationaal en vindt u wellicht uw droomkeuken. Wij helpen u graag bij het verwezenlijken van uw plannen of verwijzen u naar een specialist op het gebied van landelijke keukens in uw omgeving.

De klassieke overeenkomst tussen alle landelijke keukens bestaat uit natuurlijke materialen als hout, steen, terracotta en riet. De werkbladen zijn allang niet meer onbewerkt, maar worden ook geolied, in de was gezet, antiek gebeitst, geverfd, geborsteld, gepatineerd en zelfs gelakt aangeboden.

Online-keukenplanning

De KeukenAtlas online-keukenplanner

Keuken ontwerpen in online-keukenplanner met 3D-weergave

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!