Nisuitrusting en accessoires

Inrichting van nissen

Inrichting van nissen
Inrichting van nissen

Overeenkomstig met de nieuwe keukentrends wordt steeds vaker afgezien van het aanbrengen van tegels in de nissen van de keuken. De nissen worden veel vaker bekleed, bijv. met platen uit gelaagde kunststof, die inmiddels in een zeer ruime keuze met verschillende decors verkrijgbaar zijn. Vaak worden nisbekledingen van hetzelfde decor voorzien als het gelaagde kunststof aanrechtblad.

Er zijn ook andere materialen op de markt. Nisbekleding worden in optisch nagemaakte en in originele materialen als glas, roestvrij staal, hout of aluminium aangeboden. Ook is er bekleding mogelijk uit materialen als graniet, keramiek of kunststeen.

Daarmee hoort een designontwerp van de nisuitrusting tegenwoordig tot de designelementen in een moderne keuken.

Accessoires

Keukenaccessoires: Besteklade

Pas met de juiste accessoires is uw keuken volledig uitgerust.

Heeft u al gedacht aan een bestekinzet, afvalemmer, verdeelvakken voor uittrekkasten, een kruidenrekje of een bordenrek? Relingstangen met voldoende haken en houders zijn altijd een zinvolle uitbreiding. Eventueel past nog een kleine trap in de sokkel of in het gootsteenkastje. Hierin kunt u, indien nodig, ook nog handdoekhouders of een houder voor stoffer en blik onderbrengen.

En niet te vergeten, de belangrijkste accessoire:

Naast de basisverlichting van de keuken is een gelijkmatig, helder licht op het aanrechtblad van groot belang voor het probleemloos verloop van uw keukenwerkzaamheden. Daarvoor is het plaatsen van de aanrechtbladen bij het raam handig, ook uit het oogpunt van energiebesparing. Verlichtingsarmaturen onder de bovenkasten, evenals in de afzuigkap, zijn ook praktisch en zorgen voor een optimale belichting van het belangrijkste werkblad, ook als het buiten al donker is.

Om er echter voor te zorgen dat u zich werkelijk thuis voelt in uw keuken, is toch nog iets meer nodig dan alleen het licht op de werkplek. Enkele lichtpunten, accenten maar ook kleurige lichtjes vormen de beslissende designelementen in de moderne huiselijke keuken.

Keuken met moderne verlichting
Verlichting van het spoelbak van de keuken

Verdere categorieën bij designelementen

Online-keukenplanning

De KeukenAtlas online-keukenplanner

Keuken ontwerpen in online-keukenplanner met 3D-weergave

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!