"Fantastische traject bij Ekelhoff"

ekelhoff_logo_de_70_k-2 Beoordeling van Fam. Van Dellen uit Assen, geschreven op 30-01-2021
Alle beoordelingen van Küchenland Ekelhoff (Nordhorn)

Totaalgemiddelde:
Montage- / inbouwdatum:
Januari 2021
Positief:
De afwerking
Negatief:
Geen
Aankoopprijs:
15350,00 €

Aanbeveling: Deze klant beveelt het beoordeelde bedrijf aan.

1 van 3 lezers vonden deze beoordeling waardevol

Ervaringsbericht / commentaar

In oktober zijn wij op aanraden van verschillende bevriende stellen naar Ekelhoff gegaan om een keuken te laten ontwerpen. We hadden al wel een idee van wat we wilden hebben en waren goed voorbereid. We hadden al een paar gesprekken gevoerd bij Mandemakers in Groningen en wilden toch een goed vergelijk hebben en zochten dat bij Ekelhoff.

De keukenstudio in Nordhorn:
Wat een showroom. Je weet niet waar je moet beginnen met kijken. Zoveel keuze, zoveel verschillende smaken. Na een vriendelijke ontvangst werden we opgehaald door de adviseur waarmee we een afspraak gemaakt hadden: Rene Palstring.

Onze wensen:
1 recht aanrechtblok van ongeveer 3 meter lang met daarin een koelkast, stoomoven, vaatwasser, Quooker en spoelbak. De vaatwasser en de quooker hadden we al, dus moesten in de nieuwe keuken passen.

1 eiland van ongeveer 2 bij 1 meter met daarin veel lades aan de voorzijde en kastjes en twee wijnkruizen aan de achterzijde. In het blad een Bora Puru inductieplaat met kookveldafzuiging, recirculatie.

Werkblad: graniet
Fronten: greeploos
Kleur: antraciet

Het advies:
Met hem hebben we onze wensen doorgenomen. Het mooiste, en misschien wel het grootste verschil met Nederland: er komt geen boek aan te pas. In het gesprek haalde hij al onze wensen op. Geen beperkingen en mitsen en maren en vooral niet opmerkingen als: “dat kan, maar dan wordt het wel maatwerk”. Blad, fronten en apparatuur uitgekozen + accessoires.
Wat opvallend was, is dat Rene heel scherp is op details, zoals het lijnenspel van de fronten, hoe alles in elkaar past en een antwoord heeft op alle vragen. En dit alles op een hele rustige, vriendelijke en ontspannen manier. En in het Nederlands (dat praat toch wel makkelijk)
Vervolgens is Rene gaan ontwerpen en calculeren en konden wij in alle rust de heel showroom gaan bekijken. Natuurlijk alle deurtjes open trekken om te zoeken naar nieuwe slimmigheden.
Na ons rondje was Rene klaar en kregen we gelijk een 3D ontwerp te zien en het bijbehorende prijskaartje.

Wat ook heel fijn was, was dat Rene ons goed kon uitleggen wat de voor- en nadelen van de door ons gekozen apparatuur was en dat van de alternatieven.

In Duitsland is het niet gebruikelijk dat je het ontwerp meekrijgt naar huis. We hoefden er niet zo heel lang over na te denken. Met de prijs en alle opties zijn we nog wel even in

Uiteindelijk zijn we 4 weken later nog een keer geweest om het ontwerp definitief te maken en de verbintenis aan te gaan met Ekelhoff. In het gesprek hebben we nog een mooie pannenset kunnen bedingen, vanwege de overstap van gas naar inductie echt wel nodig.

Ook hebben we gelijk de geplande datum voor plaatsing kunnen vastleggen, 28 en 29 januari.

Was de keuken nu veel goedkoper dan in Nederland? Nee, maar voor hetzelfde bedrag is deze tot in de kleinste details wel zoals we hem willen. Vooral de spoelbak is uniek. Deze is nagenoeg onzichtbaar verwerkt in het blad en in dezelfde kleur, waardoor het een geheel lijkt. Alleen de fabrikant van de bladen doet dit, sinds een maand of 9.

Het vervolg:
In het vervolgtraject wordt je keurig op de hoogte gehouden van alle vervolgstappen, wanneer de deadline is voor wijzigingen en wanneer welk bedrag betaald moet worden.

De plaatsing:
We hadden het geluk dat de levering en plaatsing op dezelfde dag hadden. Niet eerst de keuken zelf moeten opslaan en met paklijsten alles controleren. Kwam ook niet slecht uit, want de dag ervoor was de vloer gelegd.
Eerst twee uiterst vriendelijke chauffeurs die kleedjes uitrollen het huis in, alles afdekken en kijken hoe de spullen het beste opgesteld kunnen worden.
Een half uur later een busje met twee monteurs, ook weer twee hele vriendelijke heren, dhr. Suda en dhr. Mielcarek.

Alles wat beschermd moet worden is keurig door de heren afgedekt. In alle rust werkten ze aan de keuken en op het moment dat er een keuze gemaakt moest worden door ons, werd dit keurig overlegd. Voor onze eigen wensen met betrekking tot een kleine aanpassing links en rechts was ook geen probleem.

Helaas lukte het niet om de Bora aan de praat te krijgen. Er bleek uiteindelijk een defect in de automaat in de meterkast te zitten, die we vandaag hebben vervangen.

Na het werk werd alles weer keurig opgeruimd en schoongemaakt. De vensterbank en spatrand werden nog even ingemeten, zodat deze op maat geleverd kan worden binnenkort. Nog even een korte instructie van de keuken, met overdracht van alle documenten en klaar.

We hebben dit van het begin tot het einde ervaren als een fantastisch traject. Alle gemaakte afspraken zijn tot nu toe keurig nagekomen. We bevelen Ekelhoff dan ook van harte aan bij iedereen die een nieuwe keuken nodig heeft.

Helpt u andere klanten bij het zoeken naar de meest waardevolle recensies.
Vond u deze beoordeling behulpzaam?

» ja » nee

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!