ALNO Keukens

1 Klantenfeedback bekijken

Heiligenbergstraße 47 - 88630 Pfullendorf (Duitsland)

ALNO Keukens

Al sinds 1927 is ALNO Küchen gewijd aan de productie van individuele keukenconcepten. Vandaag de dag is ALNO een van de bekendste Duitse keukenmerken. De keukens worden vervaardigd in het moederbedrijf in Pfullendorf (Baden-Wuerttemberg) en geleverd aan Duitse en internationale handelspartners. Begin 2018 is het merk eigendom van nieuwe eigenaren.

ALNO KEUKEN: HET KEUKENASSORTIMENT

Volgens zijn eigen verklaring houdt ALNO zich vooral bezig met de productie van waardestabiele keukens evenals de implementatie van individuele klantwensen. 

Het assortiment omvat een brede selectie van verschillende oppervlakken en materialen die kunnen worden gebruikt om fronten, werkbladen, zijbekledingen of keukenachterwanden te maken.
Naast melamine- en laminaatoppervlakken kan gekozen worden voor laklaminaat in hoogglans of matte afwerking, gefineerd echt hout, echte lakfronten, glazen fronten in hoogglans of matte optica of gestructureerde keramische fronten.
Dit resulteert in een grote vrijheid van ontwerp in de keukenplanning. Elke stijl, moderne of klassiek-tijdloze keuken, designkeuken of landelijke keuken in landelijke flair, kan worden gerealiseerd dankzij de gegeven materiële diversiteit.

Als u een greeploze keuken wilt met een exclusieve uitstraling, vindt u hier tal van planningsmogelijkheden.
De greeploze keuken is ook met onopvallende handgreep in de frontkleur verkrijgbaar. De EDITION FLY duwt het minimalisme en het futuristische design tot het uiterste met het ontwerpconcept "zwevende keuken".
De keukenarchitectuur van dit programma leeft van een zwevende lichtheid, die ontstaat door wandgemonteerde onderkasten en zijkasten. Naast de greeploze keukens zijn er ook mogelijkheden voor plannen met grepen mogelijk.
Dankzij een kleine voegbreedte (ongeveer 4 mm) tussen de afzonderlijke frontelementen, zien de keukenfronten er bijna hetzelfde uit, wat vooral bij moderne keukenontwerpen goed is.

ALNO heeft verschillende moderne keukenconcepten samengesteld.
Bijvoorbeeld, de ALNO MARECUCINA, een individueel en innovatief keukeneiland gemodelleerd naar een zeilboot. Dit keukeneiland wordt gekenmerkt door zijn nautische vormen en materialen uit de scheepsbouwindustrie, evenals de maritieme kleuren en details.
De afzuigkap is bijvoorbeeld als een zeil aan een mast bevestigd en het kookeiland is als een boog naar voren gevormd. De exclusieve productlijn ALNOSTAR CERA, zoals de naam al aangeeft, richt zich op het materiaal keramiek.
Deze keuken is verkrijgbaar in vier kleurenvarianten van licht tot donker. In de competitie ook een front in hippe betonlook. Alle keramische keukens combineren de speciale stevigheid van het duurzame oppervlak.

Bewustzijn van traditie komt tot uiting in andere keukenideeën van ALNO. Hier wordt de flair van een landhuis gecreëerd met elementen van massief echt hout of houtfineer, evenals geborstelde en gebeitste oppervlakken.
Verschillende rustieke en klassieke keukenstijlen kunnen worden gecombineerd met ALNO's fronten, kasten en accessoires. Van de rustieke, klassieke landelijke keuken tot de mediterrane finca-keuken of landelijke Engelse keuken, tot de individuele en moderne familiekeuken in Zweeds design.

De ALNO-keukens zijn gebaseerd op een rasterconcept van 130 mm. Omdat de basiskasten in verschillende planningshoogten beschikbaar zijn, kan de werkhoogte ergonomisch verantwoord worden gekozen.
De toevoer van toegevoegde en extra apparatuur is behoorlijk groot.
Hier vindt u expressieve nis- en verlichtingssystemen, talrijke bestek inlegsystemen van kunststof of massief hout, maar ook gootstenen, bijpassende fittingen en andere keukenaccessoires.
De standaardkenmerken van de keukens zijn onder meer gedempte laden, uitschuifbare deuren en stilsluitende scharnieren.
Extra comfort wordt geboden door mechanisch of elektrisch ondersteunde openings- en sluitsystemen zoals "Push open functie". Deze kunnen worden gekocht bij veel keukenkasten.

ALNO is al geëerd met product- en designprijzen voor veel ideeën voor keukenontwerp.
Deze omvatten kast elementen en verlichtingssystemen voor kasten, die vaak worden gebruikt in open keukens om een aangename sfeer te creëren.

CONCLUSIE EN PRIJSCLASSIFICATIE

Over het algemeen zijn de keukens van ALNO van degelijke kwaliteit.
Alle keukenconcepten staan voor traditioneel, maar nog steeds modern vakmanschap. Ze staan voor een verantwoorde omgang met het milieu en voor een symbiose van aansprekend design en gebruiksgemak. Het merk ALNO begint al in het middensegment, maar positioneert zich in toenemende mate in het hogere en premiumsegment.

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!