Kemie

Industrielaan 6 - 5720 AD Asten (Nederland)

Kemie

Kemie (oorspronkelijk: Kempense Marmer Import & Export) is een bedrijf dat luxe keukenbladen fabriceert. Het werd in 1968 opgericht in Heeze en is tegenwoordig gevestigd te Asten. Kemie is bekend om innovaties op het gebied van materiaal, afwerking, en ontwerp. Er zijn vier hoogwaardige materialen met verschillende afwerkingen verkrijgbaar. U kunt geraffineerde randafwerkingen en een naadloze integratie met uw spoelunit en kookplaat verwachten.

Kemie is sinds ruim 40 jaar werkbladenspecialist, en verkoopt in Nederland, Duitsland, Engeland, Zwitserland en Oostenrijk. Deze fabrikant springt er vooral uit door de hoge kwaliteit en bijzondere afwerking en minder door de grootte van zijn assortiment. De nadruk ligt op verschillende steensoorten en glas.

Cosmostone is Kemie's composiet van 94 % kwarts en 6 % hars, een met bladdikte van 3 tot 15 cm, verkrijgbaar in 26 kleuren.

Bijzonder is ook Kemie's
Ceramistone, een innovatief materiaal dat niet alleen als werkblad toegepast wordt maar ook als vloer, tegen de wand of in de badkamer inzetbaar is. Ceramistone is uitzonderlijk lichtgewicht, vlekbestendig en slijtvast. Het is verkrijgbaar in 24 kleuren en voor een echt luxe keuken absoluut het overwegen waard.

Van oudsher verkoopt Kemie ook het altijd unieke
Natuursteen. Dit is tot 10 à 15 cm dikte verkrijgbaar.

Topglass is gehard glas voorzien van een krasvaste, ceramische lak met oppervlakteafwerking 'glas' of satijn'.

De verschillende materialen van Kemie zijn ook goed met elkaar combineerbaar binnen een keukenontwerp.

Kemie biedt vier oppervlakteafwerkingen. Glans, Gezoet/Satijn (glad maar mat), Anticato (licht ruw, als een sinaasappelhuid) en Letano (zacht geborsteld). Ook de randafwerkingen zijn subtiel, zoals bijvoorbeeld de spaccato rand, waarbij een ribbelpatroon met hamer en beitel aangebracht wordt. Daarnaast biedt Kemie een reeks aan meubelelementen (voornamelijk spoelunits) voor een perfecte integratie in uw werkblad, waarbij bijvoorbeeld hetzelfde materiaal voor werkblad en spoelblad gebruikt kan worden.

Kemie is een fabrikant van
innovatieve en luxe keukenbladoplossingen. Dat uit zich onder andere in samenwerkingen met ontwerpers zoals Jos van Zijl.

Aanbod

Nu offerte aanvragen:

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!