LEICHT Keukens (Leicht Küchen AG)

1 Klantenfeedback bekijken

Gmünder Str. 70 - 73550 Waldstetten (Duitsland)

LEICHT Keukens

Een mondaine stijl en veeleisende woon- en kookesthetiek zijn kenmerken van de Duitse keukenfabrikant Leicht. Keukens van Leicht zijn bedoeld als ruimtes om in te leven: de fabrikant doet zijn best om communicatieve keukens te creëren.

Leicht is van oorsprong een timmerbedrijf, dat in de jaren '30 nog klassieke keukenbuffets vervaardigde. Vandaag de dag is het bedrijf een innovatieve producent van hoogwaardige inbouwkeukens. Een voorbeeld van zo een innovatie is de eerste inbouwkeuken uit 1940, die volgens een raster opgezet is, dat vandaag nog geldig is. Tegenwoordig is Leicht een van Duitslands keukenfabrikanten die de meeste omzet draait.

De meeste keukenlijnen van Leicht zijn eerder reductionistisch opgezet en hebben een minimalistische vormentaal, gekenmerkt door rechthoekige, geometrische lijnvoering en functioneel design.

Ergonomie, functionaliteit en duurzaamheid staan centraal in het keukendesign van Leicht. Zo onstaan meubels, die consequent op hun wezenlijke functies gereduceerd zijn met een rustige lijnvoering. De verbinding van warme en natuurlijke materialen met koel glas of hoogglans oppervlakten geeft het geheel zijn levendigheid.

Ook opvallend bij Leicht Keukens zijn de liefdevol vormgegeven landelijke keukens, die tevens zeer solide en hoogwaardig zijn. Hier worden uitnodigende rustieke en traditionele keukens gepresenteerd – altijd met een oog voor details. Natuurlijke elementen worden gebalanceerd ingezet, zodat voorkomen wordt dat de landelijke keukens te kitscherig of druk uitvallen. Daarnaast zijn alle populaire elementen van landlijke keukens, zoals cassettefronten, kroonlijsten, pilasters, profielen, etc., in de stijlvolle landelijke keukens van Leicht verwerkt.

Woonelementen zoals zithoeken, barren en sideboards dragen veelal bij aan een communicatieve en vriendelijke sfeer. Veel van deze meubels zijn daarom ook in de woonruimte inzetbaar en dragen daarmee bij aan een symbiotische overgang van de woonkamer naar de keuken.

Als klant bij Leicht heeft u een grote vrijheid wat een intelligente inrichting van uw keuken – inclusief alle details – betreft. Het High-Glass-Concept van Leicht bijvoorbeeld verbindt op stijlvolle wijze design en functionaliteit.

Ook op het gebied van multimedia ontwikkelt Leicht haar producten continu. Met behulp van een docking station kan een Smartphone of MP3-speler op de keuken worden aangesloten.

De producten van Leicht vallen regelmatig in de prijzen. In 2011 kreeg de keukenfabrikant bijvoorbeeld de "if product design award 2011" voor zijn lichtkastensysteem "ambience", en de "Interior Innovation Award – Winner 2011" voor het Vario Top-systeem.

Eerste klas keukens hebben natuurlijk ook hun prijs: de solide en hoogwaardige keukens van Leicht zijn in het midden en hoge prijssegment te vinden. De prijs-kwaliteitsverhouding is doorgaans fair en gepast.

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!