PIATTI (BRUNO PIATTI AG)

Riedmühlestrasse 16 - ch-830 Dietlikon (Zwitserland)

PIATTI

De keukenfabrikant Piatti was een van de meest populaire en succesvolle keukenbouwers in zijn thuisland Zwitserland en behoorde samen met Forster Keukens tot de Duitse fabrikant ALNO. In 2017 heeft Piatti het bedrijf en zijn werkzaamheden beeindigt.

 

Piatti leidde in de modelcategorie ‘Familia’ tijdloze en functionele keukens, die zoals de naam al doet vermoeden, afgestemd waren op de dagelijkse behoeften van gezinnen. Het moest praktisch en duurzaam zijn, maar het ontwerp van deze keukens is allesbehalve gewoon klassiek. Hier werden greeploze keukens en hoogglans keukens, kubieke vormen en een duidelijke ontwerptaal gepresenteerd, die op geen enkele manier inferieur zijn aan de modellen die andere fabrikanten ontwerpen.

 

De lijn ‘Creativa’ by Piatti was gericht op flexibele, jonge individualisten. De keukens die hier gepresenteerd werden, hadden een charisma welke doet denken aan het modulaire principe. Deze modellen met hun kubieke vormen, individuele componenten en frisse frontkleuren waren individueel planbaar. Maar er werden ook ongecompliceerde enkele keukens of mini-keukens aangeboden net zoals alledaagse keukenlijnen, waarin alles ruimtebesparend was ondergebracht. Dit zoals u kunt verwachten van een keuken en dat in een huiselijk, opwindend ontwerp.

 

De keukenmaker Piatti was met zijn ontwerplijn een groot onderwerp in de keukenindustrie. Verfijnde esthetiek en innovatieve technologie worden hier gecombineerd in onberispelijke designkeukens voor de exclusieve smaak. Kleur en ontwerp waren minimalistisch-terughoudend en de geselecteerde materialen waren van hoge kwaliteit en van lange levensduur. De greeploze keukens, de hoogglans keukens, de keukeneilanden op twee sokkels, de sfeervolle verlichtingsconcepten ... dit alles bracht de keukenfabrikant in de stilistische nabijheid van grote Italiaanse ontwerpers.

 

De roestvrijstalen elementen in sommige keukenmodellen van Piatti, zoals bijvoorbeeld extra brede stollewanden die recht naar het werkblad gingen, beantwoordden aan de behoeften van professionals en waren de nieuwste trend in keukenontwerp.

 

Piatti beloofde ook kwaliteit tot in het kleinste detail als het gaat om accessoires voor de keuken. Of het nu om de besteklade, broodlade, relingrail of lade-inzetstukken gaat: hoogwaardige materialen werden hier gebruikt.

 

Dat had natuurlijk zijn prijs. De keukenspecialist Piatti bood zijn designkeukens aan in het hogere prijssegment.

Aanbod

Nu keukenoffertes aanvragen:

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!