Poggenpohl (Poggenpohl Möbelwerke GmbH)

Poggenpohlstr. 1 - 32051 Herford (Duitsland)

Het bedrijf Poggenpohl, dat reeds in 1892 als simpele timmerwerkplaats werd opgericht, behoort vandaag de dag bij tot bekendste en exclusiefste keukenfabrikanten wereldwijd.

In veel opzichten kunnen de keukens van Poggenpohl als toonbeeld van de hedendaagse luxekeuken gezien worden.

Tegenwoordig exporteert de gerennomeerde keukenfabrikant vanuit Herford in Duitsland naar meer dan 60 landen wereldwijd.

Met zijn ontwerpen uit de vier “designtalen” +ARTESIO, +MODO, +SEGMENTO en +EDITION won Poggenpohl diverse prijzen, zoals bijvoorbeeld de red dot design award en de Interior Innovation Award Cologne.

+ARTESIO is een designconcept met een moderne, puristische vormentaal. Een boogconstructie suggereert een verbinding tussen keuken en woonkamer. Dit architectonische statement is tegelijkertijd een uniek verlichtingsconcept. Een paneelwand zorgt voor een modulaire wandindeling die tegelijkertijd de strakke lijnvoering benadrukt.

De lijn +MODO wordt gekenmerkt door innovatie op het gebied van opbergruimte. Strakke, stevige uittrekbladen van massief hout vormen de basis van een ladekastsysteem dat tegelijkertijd optisch als vitrine werkt. Uw glaswerk, porselein en pannen worden zo op hoogst esthetische wijze opgeborgen. In combinatie met led-verlichting onstaat er een spel van lichtbundels.

+SEGMENTO is Poggenpohls meest minimalistische lijn. Reductie tot op een puur lijnenspel, dunne maar sterke werkbladen en een minimum aan horizontale lijnen maken deze keukens tot een lust voor het oog.

De keukenlijn +EDITION verbindt de kenmerken van klassieke en landelijke keukens met actuele vormen en materialen. Deze modellen zijn stijlvol en betrouwbaar. De houten of gelakte oppervlaktes worden gekenmerkt door een aangename haptiek.

Daarnaast is het noemenswaardig dat Poggenpohl een samenwerking met Porsche Design is aangegaan, waar de Porsche Design Kitchen P’7340 het resultaat van is. Deze greeploze keuken van aliminium en satijnglas drijft de drang naar minimalisme op de spits en kan door compromisloos reductionisme en magnifieke afwerking de puurste vorm van luxe presenteren.

Poggenpohl gebruikt materialen van hoge kwaliteit voor zijn exclusieve inbouwkeukens. Zowel fronten met melaninehars coating als acryl lakfronten en houten fronten zijn eersteklas en overtuigen door innovatief ontwerp, waardoor de kleuren noch aantrekkelijker glanzen. De oppervlakten zijn meestal voorzien van een hoogwaardige toplaag, deels zelfs van aluminium of van een zelf ontwikkelde, hoogfunctionele werkstof: Parapan.

Uitvoering en functionaliteit

Bij Poggenpohl krijgt het onderwerp ergonomie bijzondere aandacht. De diepte van werkbladen, keukenbeslagen en uittreklades is enorm flexibel door verschillende rastersystemen.

Poggenpohl biedt bovendien een eigen serie van tafels, genaamd Dining Desk Serie, aan. Hier vindt u designtafels die perfect op de keukenomgeving afgestemd zijn. Deze automatisch uittrekbare, communicatieve woonelementen zijn van natuursteen of hout. Deze tafels zijn tevens het beste voorbeeld van de breedte van Poggenpohls assortiment.

Open keukens en een symbiotische verbinding met het woonbereik zijn een uitdrukking van moderne en sociale levendigheid.

Bij Poggenpohl wordt dit gevoel ook door mooie barren, sideboards, flexibele wagentjes en decoratieve rekken opgeroepen.

Poggenpohl heeft de reputatie van een topmerk, en overtuigt door kwaliteit en design. Zijn keukenaanbod is op het luxesegment gericht en daarom ook op klanten met een exclusieve smaak en de bijpassende financiële middelen.

Overig Poggenpohl

Poggenpohl Küche finden statt suchen! Nutzen Sie unseren kostenlosen Service!