rational Keukens (rational Einbauküchen GmbH)

Rationalstraße 4 - 49328 Melle (Duitsland)

Van een klein handwerkbedrijf maakte Walter Fischer in de jaren 1960 een moderne keukenfabriek: de rational Einbauküchen GmbH.

Later werd rational door de Italiaanse Snaidero-groep – de nummer vijf keukenfabrikant van Europa – gekocht. Het bedrijf rational beschouwt de keuken als werk-, woon-, leef- en belevingsruimte.

Deze visie ziet men in de verschillende collecties terug, die onderverdeeld zijn in de keukenwerelden design, stijl, tio collection en vision.

Onder de categorie design vallen bij rational keukenideeën met heldere, geometrische vormen, oppervlaktes van microlak en geïntegreerde greeplijsten of volledig greeploze fronten.

Andere kenmerken van deze Designkeukens zijn verlichte glas-inlegplaten, eethoeken, sideboards of zelfs geïntegreerde bureaus. In hun essentie stralen de moderne keukens van rational elegantie, functie en designgeoriënteerde reductie uit.

In de collectie stijl domineert de moderne landelijke keuken. De specifieke landhuis-look wordt op klassieke wijze door fronten van expressief gelakt hout in warme kleurtinten bereikt.

Tio collection is rationals modernste collectie met een compleet greeploos uiterlijk en strakke lijnvoering.

De lijn Vision is rationals poging om tegemoet te komen aan de hoge eisen van wonen op een klein oppervlakte: wonen in de stad. De nadruk licht op bijzonder slimme ‘multitask’-oplossingen.

Door edele materialen en liefdevolle details lukt het rational keukens om naar keuze de stijlvolle ambiance van een Bretonse herenhuiskeuken, een mediterraanse finca-keuken of een gezellige cottagekeuken te creëren.

Alle keukenmodellen van rational kunnen naar believen met accessoires worden aangevuld. Verschillende designgeoriënteerde boards, vitrines en glaskasten maar ook speelse frontversieringen zijn verkiesbaar.

Niet te vergeten de ruime keuze aan verlichtingsconcepten. Noemenswaardig zijn bovendien een aantal speciale aspecten van rational keukens. Naast kwalitatief hoogwaardige systemen en Le Mans kasten, is bovendien de door huize rational ontwikkelde coating met de naam TopTec bijzonder door zijn unieke glanseffect.

Qua prijs beweegt zich de fabrikant rational met haar keukens in het middensegment.

Juist dankzij de hoge kwaliteitsstandaard, goed gekozen materialen, veelvoudig gecertificeerde zekerheid, zekere vrijheid van vervuilende stoffen en een hoge ergonomie overtuigt rational keukens met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Overig rational Keukens

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!