SCHMIDT Keukens (SCHMIDT Küchen GmbH & Co.KG)

Hubert Schmidt Straße 4 - 66625 Nohfelden-Türkismühle (Duitsland)

SCHMIDT Keukens is een Duits-Franse fabrikant van keuken-, badkamer-, en woonkamermeubels.

Na de oprichting in 1934 door Hubert Schmidt ontplooide de onderneming zich in de jaren negentig als SALM (=Société Alsacienne de Meubles) tot marktleider in de Franse keukensector. Binnen Europa is SCHMIDT Keukens vandaag de dag de vijfde grootste keukenproducent. Het bedrijf werd reeds 21 keer op rij bekroond met de Franse kwaliteitsprijs voor keukenmeubels.

Ook talrijke andere certificaten garanderen bijvoorbeeld de milieuvriendelijkheid en geteste veiligheid van de producten van SCHMIDT Keukens.

SCHMIDT Keukens biedt een breed scala aan keukenideeën: van modern-avantgardistische keukens tot modellen met een klassieke vormgeving en kleurschema tot natuurlijk werkende landelijke keukens.

De designkeukens in levendige kleuren worden gekenmerkt door jeugdige composities en zijn ook in een puristisch gelakte uitvoering verkrijgbaar. Bovendien heeft SCHMIDT designkeukens van hout en houtfineer. Deze modellen verbinden een natuurlijke en bescheiden stijl met de hoogste eisen op het gebied van esthetiek en architectuur.

De klassieke keukenideeën uit de categorie SCHMIDT-klassiek overtuigen door hun gezelligheid en oog voor detail. Met behulp van cassettefronten, charmante pastelkleuren en een familievriendelijke indeling vormen de klasssieke kunststof-, houten, houtfineer-, en lakkeukens van SCHMIDT de overgang naar het assortiment aan landhuiskeukens.

De landelijke keukens van SCHMIDT hebben een traditioneel, nostalgisch karakter en beschikken over de nodige designelementen zoals stijlboogfronten, kransprofielen en decoratieve vitrines. Er zitten bovendien ook modellen tussen, die in hun vormentaal een stuk gereduceerder zijn en daardoor een moderne interpretatie van de landhuisstijl zijn.

De architectonische lijnen van SCHMIDT lijken enerzijds een consequente doorvoering van de designlijn te zijn. Greeploze keukens met compromisloos minimalisme zijn hier te vinden evenals ronde keukeninterpretaties, onder de naam ‘cockpitkeuken’, en luchtige, open keukens. Anderzijds is hier ook een klassiek model met barokkarakter te vinden.

Naast passende keukenstoelen en –tafels heeft SCHMIDT bovendien kastsystemen met schuifdeuren voor de keuken in haar assortiment.

Qua prijs zijn de keukens van SCHMIDT vooral in het middensegment te plaatsen.

Overig SCHMIDT Keukens

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!