SieMatic (SieMatic Nederland B.V.)

Minervum 7068 A - 4817 ZK Breda (Nederland)

De sinds 1929 bestaande fabrikant SieMatic keukens maakt bijzondere inbouwkeukens.

In de Duitse meubelfabriek werden vroeger keukenbuffets geproduceerd. Pas in de jaren ‘60 kregen deze zich steeds verder ontwikkelende keukens de merknaam SieMatic.

SieMatic Keukens is nog steeds in handen van de familie en bovendien wereldberoemd, omdat haar producten naar meer dan 50 landen geëxporteerd worden.

Een van de innovaties van SieMatic Keukens is uit 1960: de eerste keuken met geïntegreerde greeplijsten op de markt.

De keukens van SieMatic zijn kwalitatief erg hoogwaardig en vallen op door hun liefde voor detail. Het bedrijf won vele onderscheidingen, zoals bijvoorbeeld de Red Dot Design Award. De laatste keer won Siemens deze award voor de S1 keuken: een ontwerp zonder tierelantijnen; een greeploze keuken die inzet op efficiëntie en eenvoud. Reductie tot op de essentiële keukenelementen en compromisloos minimalisme zijn de deviezen van keukenfabrikant SieMatic. Ook door haar materiaalkeuze staat deze fabrikant in de schijnwerpers.

Naast de voorbeeldige en tijdloze Designkeukens heeft SieMatic ook gewaagde Landelijke keukens met een royale, koloniale stijl of een Amerikaanse Beaux-Art stijl in haar assortiment. De landhuisideeën van SieMatic overtuigen door hun rijkheid aan details; ze beschikken over alle kleine en grote elementen, die een echte landhuiskeuken uitmaken: sokkels, kroonlijsten, pilasters, stijlbogen, opvallende frontvormgeving, goudtoepassingen en talrijke accessoires.

Naast design- en landelijke keukens biedt SieMatic ook zogeheten ruimteconcepten. Hierbij wordt extra gelet op de integratie van uw keuken in de architectuur van uw woning. Het concept “FloatingSpaces” is opvallend door een naadloze integratie in de woonruimte met een intelligent systeem van panelen en rekken, verkrijgbaar in alle kleuren en materialen van SieMatic. Functionele elementen zijn probleemloos in de paneelwand invoegbaar en herorganiseerbaar, wat leidt tot een hoogst modulaire en esthetische keukenervaring.

Wat SieMatic onderscheidt van andere keukenfabrikanten is haar afkeer van van standaardoplossingen. Individuele advisering en samen sleutelen aan de perfecte realisatie van uw keukendroom staan op de voorgrond. Hiervoor staan de tot “SieMatic-adviseurs” opgeleide medewerkers ter beschikking.

Hoge eisen aan service, kwaliteit en keuzemogelijkheden voor individuele invulling komen ook overeen met een relatief hoge prijs, die voor een SieMatic keuken betaald moet worden. De fabrikant bevindt zich in het hoge en luxesegment.

Overig SieMatic

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!