Valcucine Keukens (Valcucine Spa)

Via Luciano Savio 11 - 33170 Pordenone (Italië)

Valcucine Keukens

Exclusief keukendesign en hoogwaardige afwerking: Valcucine is representatief voor modern Italiaans keukendesign.

Het relatief jonge bedrijf heeft zich hoge ethische en ecologische standaards opgelegd en fabriceert haar innovatieve en visionaire keukens in harmonie met mens en milieu. De keukens worden ontworpen door chefdesigner Gabriele Centazzo, die reeds tientallen jaren voor het design van Valcucine verantwoordelijk is.

Men hoeft niet lang te zoeken om te vinden wat Valcucine keukens van andere keukens onderscheidt. Het extravagante en vaak zeer gewaagde design van de door het bedrijf gepresenteerde keukenconcepten is een unicum op de keukenmarkt. Door hun hoogwaardige afwerking zien keukens van Valcucine er niet alleen edel uit: ze kunnen ook wel tegen een stootje.

Het keukenaanbod van Valcucine is bovendien divers. Met de keukensystemen Artematica en Riciclantica biedt de Italiaanse keukenfabrikant zeer moderne en exclusieve keukens aan. Daarnaast biedt Valcucine met Hability ook een barrièrevrije keuken aan. Nog een bijzonderheid bij Valcucine is de samenwerking met de designfirma "Alessi", en daarnaast de rustieke massief houten keuken Sinetempore, waaruit de waarde van vakmanschap duidelijk wordt. Bijzonder noemenswaardig is ook het model Invitrum, dat grotendeels van glas gemaakt is en daarmee dus bijzonder goed gerecycled kan worden. Het keukensysteem demode rondt het aanbod af en presenteert een democratische en ecologische keuken.

Het programma Artematica overtuigt voornamelijk door een strakke lijnvoering en heldere en rechtlijnige vormen. In het middelpunt van deze designkeuken staat een groot kookeiland. De elementen zijn daarbij zo geordend dat het werken in de keuken bijzonder vloeiend verloopt en dat het keukenontwerp de kok bij zijn/haar werk ondersteunt. De keukens kunnen bovendien met individueel uitgekozen elementen aangevuld worden, waardoor het resultaat heel verschillend kan uitvallen. Bij de afwerking van Artematica keukens kiest Valcucine milieuvriendelijke materialen. Deze zijn dan ook gemakkelijk te recyclen.

De lijn Riciclantica gaat nog een stap verder. De basis van deze exclusieve keuken is een robuust aluminium kader, waarop 2 millimeter dikke panelen aangebracht worden. Deze panelen zijn van aluminium, roestvrij staal, glas en carbon. Door deze materiaalkeuze is een Riciclantica keuken 100 % recyclebaar.

Daarnaast biedt Valcucine met Hability een keuken, waarin ook mensen in een rolstoel zonder beperkingen kunnen koken en zich vrij bewegen kunnen. De keuken is zo geconstrueerd dat er zich in het werkbereik geen onderkasten bevinden, waardoor de rolstoel onder het werkblad past en de werkhoogte aan de individuele wensen van de gebruiker aangepast kan worden.

De Lacucinaalessi is resultaat van een samenwerking met de Italiaanse designfabriek "Alessi" en staat voor modern design met ronde vormen. Een groot kookeiland, dat vooral opvalt door zijn afgeronde vorm, staat centraal in deze keuken. De Lacucinaalessi is zo doende vooral voor grote ruimtes bestemd, waarin de designkeuken in het centrum van alle aandacht staat. Deze keuken is daardoor dus niet enkel werkplek maar dominant designelement in uw woning. De splitsing tussen keuken en woonbereik verdwijnt daarmee.

Het exclusieve keukenmodel SINETEMPORE belooft een reis terug naar het verleden. Deze massief houten keuken laat in al zijn details zien hoe traditioneel vakmanschap eruitziet. Daarbij worden diverse technieken gebruikt, zoals brandmerken, houtsnijwerk en mozaïek, waardoor de keuken een geheel eigen charme verkrijgt. Bovendien bestaat de mogelijkheid om de achterwand achter het keukenwerkblad zo te bewerken, dat er een golvend oppervlakte ontstaan, wat de steensoort een bijzonder edele look geeft.

Het model Invitrum is grotendeels van glas gemaakt. Door een raamwerk van aluminium is het mogelijk dat niet alleen de fronten van deze luxekeuken van glas zijn, maar ook de wangen van 10 mm dik glas gemaakt zijn. Valcucine is er daarmee in geslaagd om een keuken te ontwikkelen die 100 % recyclebaar is.

Democratic Modern Design. Achter de naam demode zit meer dan een keukenontwerp. De keukens van demode zijn zo gefabriceerd, dat ze aan de hoogste ecologische standaards voldoen. De demode-lijn moet een statement tegen de klimaatcrisis zijn en overwegingen omtrent milieu direct in zijn ontwerp toepassen. Het demonstratiemodel van dit programma is de meccanica. Deze luxekeuken bestaat uit losse metalen stangen en kan door de koper zelf opgebouwd worden. De meccanica is daarmee 100 % recyclebaar en kan voor 90 % opnieuw gebruikt worden.

Valcucine is een keukenfabrikant voor mensen met hoge eisen die enkel hoogwaardige materialen gebruikt. Door de milieubewuste insteek zijn Valcucine keukens vaak 50 % lichter dan keukens van andere fabrikanten. Daardoor worden scharnieren en deurtjes minder zwaar belast, wat de levensduur van een Valcucine keuken aanzienlijk verlengt.

Hoge kwaliteit heeft natuurlijk zijn prijs. Keukens van Valcucine zijn in het hoge prijssegment en in het luxe segment te vinden.

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!