WARENDORF (Warendorfer Küchen GmbH)

Mielestraße 1 - 48231 Warendorf (Duitsland)

WARENDORF

De Fabrikant WARENDORF staat in een lange traditie: de inbouwkeukens van het merk Miele werden in de herfst van 2005 overgenomen door de Warendorfer Küchen GmbH, onderdeel van de Zwitserse AFG (Arbonia-Forster-Gruppe). Toen werden de keukens nog onder de naam Miele verkocht.

Tijdens de zomer van 2010 volgde daarop ook een naamswijziging: vanaf dat moment zijn deze nieuwe en interessante keukenideeën onder de naam WARENDORF verkrijgbaar.

WARENDORF keukens presenteert zich als zeer modern en met een focus op design – innovatief en intelligent. Vaak hebben de keukens een loungy karakter – stijlvol en gezellig – of verrassen met technische hoogstandjes. Trendy kleuren, effectief materiaalgebruik, rechthoekige vormen en een glasheldere lijnvoering domineren het keukenbeeld. Tijdloos klassiek komt samen met futuristische keukenarchitectuur. Met name de nieuwe designlijn Starck by WARENDORF verrast met vele bijzonderheden qua keukenvormgeving en planning.

De keukens van WARENDORF zijn niet, zoals bij vele andere fabrikanten, ingedeeld volgens traditionele categorieën. In plaats daarvan biedt Warendorf een omvangrijke reeks van zogenaamde “keukeninspiraties” die het bestuderen waard zijn. De nadruk ligt op het waarmaken van de dromen van de gebruiker/koper van de keuken.

De verschillende keukenideeën van WARENDORF vallen op door hun unieke sfeer. Zo combineert het model Opvallend Harmonisch net design en glad, licht wit met de diepte van eucalyptushout, dat zijwaarts aangebrachte lowboards siert. Swing Lifestyle is een schoolvoorbeeld van een zwevende designkeuken met een slank composietwerkblad en state-of-the-art functionaliteit. De unieke sfeer van Warendorf wordt keer op keer bewezen; zo ook de Creation Swing Orange, die door de combinatie van verlichting en kleurkeuze een unieke jaren ’70 retro-look verkrijgt. Dit wordt verder ondersteund door subtiele verwijzingen naar dit designtijdperk in de vormentaal van deze speelse keukeninspiratie.

In september 2012 maakte WARENDORF bekend dat de Zwitserse eigenaar, het concern AFG, zich van de Duitse keukenfabrikant scheidt. Vanaf begin 2013 hoort WARENDORF bij het Amerikaanse concern CoBe Capital.

Aanbod

Nu keukenoffertes aanvragen:

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!