Landelijke keuken Amerikaans

Alles over landelijke keukens. De grote Special over landelijke keukens.

Very american: De Noord-Amerikaanse country style

Landelijke keuken Amerikaans - keukenfront
Een nieuwe keuken met oude look - ook oud gemaakte keukenfronten zijn beschikbaar.
De front van een zeyko-keuken is door een speciale pannacottalak en eikenbeitstint truffel oud gemaakt.
Dit front van een zeyko-keuken heeft met een 'pannacotta' lak en eikenbeits in de kleur 'truffel' een oud uiterlijk gekregen.
Landelijke keuken Amerikaans
Een moderne interpretatie van de Amerikaanse landelijke keuken.

De traditionele Amerikaanse landelijke keuken vertoont de grote charme van de zuidelijke staten en doet denken aan het familietrefpunt in een oud boerenhuis. Vaak is er sprake van bij elkaar geraapte, deels in felle kleuren geschilderde keukenmeubels met hoeken, boorden en kleine schoonheidsfoutjes, die zorgen voor de ontspannen sfeer van een Country Kitchen. De keuken is de ruimte waarin hard gewerkt wordt: bakken, koken, afwassen, op de kinderen letten, misschien ook nog wel de was doen, naaien, huisdieren verzorgen. Dan zijn smetteloze designmeubels niet de beste oplossing, maar wel robuuste, functionele werkbladen, keukenkasten en keukenapparatuur. Zoals bij alle andere landhuiskeukenstijlen wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Keukenmeubels en kastjes van hout zijn net zo natuurlijk als het aanrechtblad van graniet of natuursteen.

Het huidige assortiment aan landelijke keukens van de meeste keukenmerken omvat mooie houten fronten, oud gebeitst, blauw of rood geverfd, met cassettes of panelen die bijzonder geschikt zijn om hieruit met professionele hulp een authentieke Amerikaanse Country keuken te toveren. Een nieuwe inbouwkeuken in landelijk design, gecombineerd met afzonderlijke componenten zoals een oud keukenbuffet, een butcherblock, een groot kookeiland en enkele accessoires maakt dat uw droom van de Amerikaanse wooncultuur tot leven komt.

Voor de bodembedekking zijn er steen- of terracottategels of natuurlijke zware planken vloeren beschikbaar. Ook de wanden werken mee, als ze worden bekleed met houten panelen maar ook tapijten of tegels met rustieke motieven zorgen voor een landelijk accent.

Belangrijke accessoires en keukendecoratie-artikelen die de Country-Look perfectioneren zijn met name textielproducten. Hiervoor zijn naast authentiek uitgevoerde tapijten vooral plaids en quilts van patchwork bijzonder geschikt. Deze kunnen worden geplaatst op stoelen, banken of vensterbanken.

In traditionele Amerikaanse landelijke keukens worden meestal geen vitrages of gordijnen opgehangen, om zo het zicht op het weidse land niet te belemmeren. Schijnbaar willekeurig opgehangen planken en rekken in warme of felle kleuren herbergen kruiden of kleine keukenaccessoires, oude potten en pannen, keukenlepels of pollepels van ijzer of koper hangen bij elkaar boven het kookeiland of verdeeld aan de wanden. De traditionele, warme verlichting van een Amerikaanse landelijke keuken verkrijgt u met behulp van lantaarns of kaarsen in ijzeren kaarsenhouders. Als u toch liever elektrisch licht hebt, zijn er zware, hangende lampenconstructies of staande lampen met ouderwets gedecoreerde kappen beschikbaar.

Laat uw fantasie de vrije loop. Kijk eens rond op rommelmarkten of bezoek een van de inmiddels ook bij ons aanwezige winkels, die kleine meubels en diverse andere decoratieartikelen verkopen in de karakteristieke Amerikaanse Country Style. Twee belangrijke steekwoorden voordat u gaat winkelen: Shabby Chic en Vintage. Beide termen hebben betrekking op een nieuwe decoratietrend, die betrekking heeft op de charme van oude, afgedane accessoires en meubelstukken.

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!