Erbi (Erbi B.V.)

A. van Leeuwenhoekweg 28 - 2408 AM Alphen aan den Rijn (Nederland)

Erbi was een innovatieve Nederlandse producent van keukenbladen en was verkrijgbaar bij tenminste 600 keukenspeciaalzaken in Nederland. Het bedrijf was gespecialiseerd in keukenbladen en hanteerde op dit terrein dan ook een bijzonder omvangrijke collectie waarbinnen veel gebruik wordt gemaakt van vernieuwende materialen.

Sinds 2013 maakt Erbi deel uit van de Dekker Groep, waar het bedrijf een doorstart maakte na faillissement eind 2012.

Hier een beschrijving van het voormalige assortiment van Erbi:

Kern van de collectie is Erbi Quartz, een hoogwaardige, vlekbestendige en hygiënische steensoort welke machinaal wordt vervaardigd door Erbi. Het bestaat voor 93% uit fijne kwartskorrels en voor 7 % uit polyester bindmiddel. Door het bijmengen van pigment wordt de gewenste kleurtint bereikt. Het materiaal heeft het voordeel dat het zo robuust aanvoelt als steen maar niet poreus is. De Erbi Quartz serie is verkrijgbaar in vier soorten: Ultimo, Premium, Basics, en Easystone. Door variatie met dikte, (composiet)kleuren en reliëfafwerking wordt dit hoogwaardige materiaal in verschillende prijsklassen vervaardigd.

Corian en Baroc zijn Erbi's keukenbladen van massief kunststof. Daarvan is Corian bijzonder te noemen omdat het als materiaal extra vormgevingsmogelijkheden biedt, omdat het thermisch te vervormen is. Daardoor kan het met behulp van een mal in allerlei vormen worden gegoten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een werkblad met een spoelbak uit één stuk te gieten. Corian werd ontwikkeld door Du Pont, een partner van Erbi.

Werkbladen van hout verkoopt Erbi ook. HPL Toplaminaat (High Pressure Laminate) bestaat uit een harde transparante kunstharslaag met daaronder een bedrukte decorlaag. Deze bekledingslaag wordt onder harde druk op watervast multiplex geperst. Voor een uniek keukenblad heeft Erbi ook massief edelhout keukenbladen. Deze vergen regelmatig onderhoud met olie, maar daar krijgt u ook wat voor.

Naast kunststeen, kunststof, en hout heeft Erbi ook keukenbladen van thermisch glas en werkbladen die bedrukt zijn met prints of motieven met reliëf.

Erbi is een A-merk dat innoveert en anticipeert. Het bedrijf heeft ca. 100 werknemers in dienst en zet haar producten met name af in de Benelux en Duitsland. De prijs is desbetreffend in te schatten.

Aanbod

Nu offerte aanvragen:

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!