pronorm Keukens (pronorm Einbauküchen GmbH)

Höferfeld 5-7 - 32602 Vlotho (Duitsland)

Keukenfabrikant pronorm produceert al vanaf 1945 in Vlotho (Duitsland) hoogwaardige, op maat gemaakte inbouwkeukens. Zijn huidige naam heeft het bedrijf pas vanaf 1972. Voorheen was pronorm het dochterbedrijf van de zweedse Nobia-groep, waar ook luxemerken zoals Poggenpohl toebehoren. In 2010 onderging het bedrijf een reorganisatie en ging zich concentreren op design. pronorm hoort nu bij de Nederlandse Mandemakers-Groep.

De productgroepen van pronorm heten “Y-line”, “proline 128”, “classicline” en “compactline”.

Y-line presenteert een puristische en functionele vormentaal. De oppervlakten van deze greeploze designkeukens zijn grotendeels met hoogglans gelakt. Door het bijzondere greeploze ontwerp van de fronten, dat in volledige harmonie opgaat met vorm en functie, is de Y-line keuken een designkeuken. De rijkdom aan variaties en de ergonomische doordachtheid worden afgemaakt door trendy kleuren en details zoals bars, zitmogelijkheden, rekken en eethoeken.

Het rastersysteem van de keukenlijn “proline 28” is flexibel aanpasbaar aan elke ruimte en voldoet aan al uw ergonomische eisen. Hiermee biedt pronorm individueel ontwerpbare, doordachte en langdurig functionele keukenoplossingen die ook als woonruimte voor de hele familie overtuigen. Qua stijl zit deze lijn tussen modern en klassiek. In totaal omspant de “proline 128” van pronorm designgerichte hoogglanskeukens, klassieke keukens, open keukens, woonkeukens, eilandkeukens en greeploze keukens.

De “classicline” is een hedendaagse designvariant van pronorm, waarin naast heldere designkeukens voor de hele familie ook elegante interpretaties van landelijke keukens te vinden zijn. Hierbij gaat het om redelijk ingetogen, smaakvolle modellen met een moderne landhuisstijl, die voorzien zijn van liefdevolle details zoals stijlbogen, lijsten, grepen en knoppen. De hier als ‘klassiek’ bestempelde keukens zouden bij andere fabrikanten eerder onder ‘design’ vallen door hun geometrische en minimalistische karakter.

De “compactline” staat niet, zoals de naam doet vermoeden, voor kleine keukens, maar voor zeer overzichtelijk ontwerp. De keukens van de compactline zijn modern, maar niet te luxueus. Met deze lijn wil pronorm mooie en betaalbare keukens voor elk huishouden aanbieden.

Details zoals grepen, verschillende soorten glasdeuren en kasttypes zijn door het gehele pronorm-assortiment beschikbaar en beloven veelzijdigheid en creatieve mogelijkheden voor uw keukenontwerp. Ook moderne werkbladvarianten, spoelbakken e.d. zijn beschikbaar. Lades en uittrekkasten in allerlei grootten, diepten en breedten scheppen veel bergruimte.

De inbouwkeukens van pronorm zijn voornamelijk in het middensegment vertegenwoordigd en reiken tot in het hoge segment. Het bedrijf beschikt over alle belangrijke certificaten en biedt kwaliteitsgarantie, transparantie en zekerheid. Daarnaast moet ook zijn betrokkenheid bij milieubescherming op waarde geschat worden.

Overig pronorm Keukens

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!