Het inbouw-rooster laat niets aanbranden

Inbouwrooster voor keukenlades

Nadat reeds de allessnijder, de broodtrommel en de keukenweegschaal in de kast verdwenen zijn, volgt nu de absolute innovatie: het eerste inbouw-rooster, een uniek ontwerp van ritter.

ritterwerk, in 1905 opgericht door Franz Ritter, ontwikkelt en produceert huishoudelijke apparatuur die het dagelijkse gemak in de keuken vergroot. Het traditionele middenstandsbedrijf ontwikkelt, bouwt en produceert alleen in Gröbenzell bij München.

Omdat ruimte in de moderne keuken steeds waardevoller wordt en er op de meestal toch al beperkte aanrechtbladen liever geen keukenapparatuur geplaatst wordt, reageerde ritter al in 1968 met het praktische, plaatsbesparende idee om de allessnijder in een schuiflade te integreren.

Het inbouw-rooster ET 10 past met zijn hoogte van 75 mm in elke standaardlade met een minimale breedte van 30 cm. Met een simpele handgreep kan het ingebouwde rooster in de verticale werkstand worden gebracht. Klaar voor gebruik staat het broodrooster dan in de geopende schuiflade. Daardoor is er meer plaats op het aanrechtblad.

Het inbouwrooster in detail
Het inbouwrooster kan makkelijk in de la worden op- en ingeklapt.

Als u, ondanks de geïntegreerde kruimellade, het inbouw-rooster toch wilt verwijderen voor het reinigen van de lade, kan deze er zonder gereedschap eenvoudig worden uitgenomen door het losmaken van de klemmen.

Functies zoals het ontdooien van bijvoorbeeld bevroren brood, het nogmaals opwarmen van een geroosterde boterham of het onmiddellijke onderbreken door middel van een stopknop worden gecombineerd met praktische accessoires zoals een geïntegreerd rooster waarop broodjes gelegd kunnen worden. LED licht laat zien hoever het roosterproces is.

Bovendien blijft met behulp van de praktische memory-functie de instelling voor het roosteren opgeslagen voor de volgende keer en hoeft dus niet steeds weer opnieuw met de hand worden ingesteld.

Ook voor wat betreft de veiligheid heeft ritterwerk bij het inbouwrooster aan alles gedacht. Zo beschikt het broodrooster over een automatische uitschakelfunctie door een veiligheidsschakelaar die het apparaat bij het inklappen automatisch uitzet. Daardoor wordt verhinderd dat de warmtespiraal van het inbouwrooster in ingeklapte toestand met stroom wordt verzorgd. Aangezien de roestvrijstalen buitenkant van het inbouwrooster geïsoleerd is, is de warmte-ontwikkeling zo gering dat ook de binnenkant van de la absoluut veilig is.

Inbouwrooster voor keukenlades

Met zijn lage energieverbruik, de hoge veiligheidsstandaard en unieke bediencomfort heeft het inbouwrooster ET 10 zich als drager van het milieukeurmerk "De blauwe engel" gekwalificeerd. Niet alleen de bijdrage voor de milieubescherming door een extreem gunstig energieverbruik per jaar wordt hiermee beloond; de consument zelf profiteert er ook van dat dit praktische keukenhulpje geen bedenkelijke schadelijke stoffen uitstoot. Bovendien zorgen de strenge veiligheidseisen ervoor dat het risico je te verbranden bij het aanraken van het apparaat tot een minimum beperkt is.

Veilig toasten in de lade, dat is tot nu toe alleen mogelijk bij ritter! Wie weet, wat ritter hierna in de keukenlade gaat verbergen.

Verdere punten bij highlights en innovaties

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!