“Golf”: de ronde keuken van massief hout

Ronde keuken
Een afgerond geheel en absoluut duurzaam: de ronde massief houten keuken van Pfister Möbelwerkstatt is puur natuur!

Ronde keuken, een afgerond geheel: De Pfister Möbelwerkstatt, fabrikant uit het Angelbachdal bij Heidelberg heeft een nieuw en creatief keukenconcept ontwikkeld dat zowel compleet ronde, als ook afgeronde en golvende vormen bij het ontwerp mogelijk maakt. De keukenexperts maken hierbij gebruik van individuele keukenplanning van massief hout die niet gebonden is aan bepaalde grenzen, maar aan de wensen van de klant. Hiermee zet de fabrikant een duidelijk designteken.

Harmonieuze gewelfde rondingen, gecombineerd met markante hoeken en geometrische vormen – dat is wat de Pfister designkeuken “Golf” onderscheidt en uniek maakt.

Dit innovatieve ontwerp wordt mogelijk gemaakt door afgeronde kasten. Zo worden bij de keukenonderdelen door nieuwe soorten onderkasten kwadranten, halve cirkels en zelfs s-vormen mogelijk. Klassiek ontworpen afsluitkasten vormen een geaccentueerd contrast met de gewelfde, golfvormige keukenonderdelen.

Licht en modern is het elegante, dunne aanrechtblad, dat hier uit hetzelfde hout vervaardigd is als de fronten en kastjes en slechts met behulp van een smalle, anders gekleurde voorkant van de natuurlijke keuken wordt afgetekend. Ook de brede roestvrijstalen sokkel verleent de ronde Pfister designkeuken een zeer eigentijds karakter.

Ook afgerond zijn de extra kleine kastjes, die naar achteren toe direct op het aanrechtblad zijn aangebracht en veel bergruimte bieden. Er ontstaat een interessant, gewelfd geheel van massief hout.

De combinaties die daardoor ontstaan, tonen ook de gebruikelijke keukenapparatuur in een volledig nieuw licht, zoals hier bijvoorbeeld de in een ronde setting geplaatste Ceran-kookplaat of de dynamisch geplaatste designspoelbak.

Alles bij elkaar vertoont de golfvormige Pfister designkeuken een harmonische, plastische meubelcompositie, die extra waarde verkrijgt door duurzame en natuurlijke uitstraling.

Het volledig ronde keukeneiland werd door Pfister klassiek uitgevoerd. Schijnbaar half omringd door de halfronde keukenopstelling met bijpassende hoge kasten en apparatuurkasten, staat het ronde eiland op een mooi afgewerkte sokkel als een kloppend hart in het midden van de keuken.

Ook hier domineert de individualiteit en vastberadenheid van de keukendesigner om met de nieuw ontwikkelde, afgeronde onderkasten iets innovatiefs te vervaardigen. Direct geïntegreerd in het keukeneiland met zijn extra dunne werkblad, is niet alleen een uitgekiend interieur, evenals stopcontacten en veel bergruimte, maar ook een als driehoek uitgevoerde eettafel voor maximaal vier personen geplaatst, die elegant op twee bij het eiland passende, afgeronde poten staat.

De zo verkregen duurzame totaalcombinatie laat alle ter beschikking staande geometrische vormen zien en oogt zeer modern. Toch blijft de ronde vorm met zijn uitnodigende karakter het middelpunt van de Pfister keuken.

Met de ronde, afgeronde en golvende keukenideeën van Pfister Möbelwerkstatt heeft de fabrikant zeer speciale, kostbare designkeukens van massief hout gecreëerd. Een stuk natuur, dat met name in grote, open ruimtes goed tot zijn recht komt. De bedrijfsfilosofie en de werkervaring van de specialisten in meubelhandwerk geven al aan, dat het niet bij deze beide ontwerpvoorbeelden zal blijven. Als het moderne afgeronde concept eenmaal gevestigd is, zijn er geen grenzen meer aan de creativiteit en keukenwensen: alle denkbare ontwerpen kunnen worden gerealiseerd.

Verdere punten bij highlights en innovaties

Online-keukenplanning

De KeukenAtlas online-keukenplanner

Keuken ontwerpen in online-keukenplanner met 3D-weergave

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!