Intelligente techniek – Slimme huishoudelijke apparatuur van siemens

Oven en vaatwasser met futuristische technologie: De twee eerste slimme huishoudelijke apparaten van de iQ700 serie van Siemens voeren een nieuwe vorm van apparatuurbediening in, die verbonden zijn met meer gemak voor de gebruiker en meer flexibiliteit beloven. Door de verbinding met smartphone e.d. is een simpele en van plaats onafhankelijke bediening mogelijk.

Comfortabele bedien-app „Home Connect“

Trefwoord „Connectivity“: De eerste twee keukenapparaten uit de iQ700-serie van Siemens maken duidelijk hoe de „intelligente“ huishouding er in de toekomst uit kan zien. Inbouwoven en vaatwasser kunnen via de zogenaamde „Home Connect“ app worden bediend. Een uitbreiding van het assortiment met verdere apparatuur die met smartphone e.d. bediend kan worden is in alle productklassen gepland.

Of het nu gaat om oven, koelkast of koffievolautomaat: bijzonder praktisch is dat de moderne „keukenhulpjes“ van Siemens, Bosch en vele andere merken met dezelfde app bediend kunnen worden.

Per smartphone, tablet of laptop heeft men toegang tot de elektrische apparatuur. Vanaf kantoor of gewoon thuis, de verbinding maakt een snelle bediening die niet gebonden is aan een vaste plaats mogelijk, wat natuurlijk tegemoet komt aan de wensen van de consument.

De oven iQ700 van Siemens

De inbouwoven met magnetron valt op door een goede energie-efficiëntieklasse en praktische functies zoals varioSpeed of activeClean.
De nieuwe oven uit de Siemens serie iQ700 kan dankzij digitale bedieningstechnologie makkelijk en onafhankelijk van de plaats waar men is via een app worden bediend. Het zuinige huishoudapparaat is bovendien uitgerust met praktische automatische functies zoals de tijdbesparende varioSpeed optie.

Het nieuwe huishoudelijke apparaat uit het huis Siemens scoort met buitengewoon simpele bediening. Met een bestaande internetverbinding kan de oven direct en van overal vandaan worden bediend. Dankzij de verbinding met een mobiel apparaat is het bijvoorbeeld niet meer absoluut noodzakelijk activiteiten te onderbreken om even naar het eten in de oven te kijken. De app informeert zelfs over het tijdstip waarop de maaltijd klaar is.

Bovendien beschikt de app over een digitaal kookboek als inspiratiebron. De instellingen die nodig zijn om het gewenste recept uit te voeren kunnen aan de oven worden meegedeeld. Ook kunnen vanuit de Siemens-app boodschappenlijstjes worden opgesteld, de gebruiksaanwijzing van het apparaat worden doorgelezen of vervangende onderdelen of accessoires worden besteld.

Modern en terughoudend apparatuurdesign

Ook wat het uiterlijk betreft hecht Siemens waarde aan moderniteit. Het design van de inbouwoven is simpel en puristisch-modern. Bijzonder edel werkt de combinatie van het materiaal roestvrij staal, glas en chroom.

Het keukenapparaat bezit een zogenaamd „hybride bediensysteem“ wat betekent dat behalve de mechanische ook een ditigtale bediening door een mobiel apparaat mogelijk is. Bij de „conventionele“ mechanische bediening van het apparaat profiteert de klant van het zeer overzichtelijke design. De centraal gelegen draaiknop en de bedieningsknoppen worden gecombineerd met een kleurige touch-display met duidelijke tekst.

Naast de eigenschap te kunnen communiceren met mobiele apparatuur beschikt de oven over een geïntegreerde magnetron en nog heel wat andere praktische functies: De optie „varioSpeed“ verkort de toebereidingsduur van maaltijden tot de helft van de tijd. En ook bij het gebruik van de zelfreinigingsfunctie „activeClean“ kan er tijd worden bespaard, aangezien nu voor het eerst het geheel met de uitschuifrails in de oven kan blijven en op deze wijze ook meteen gereinigd kan worden.

Informatie over de iQ700-vaatwasser

Net als bij de oven gaat het hier om een huishoudelijk apparaat dat met mobiele apparatuur verbonden is. Door middel van een app kunnen de gebruikers de inbouwvaatwasser altijd in de gaten houden. Zo kan bijvoorbeeld alle informatie worden gegeven over het verbruik van water, stroom e.d., over de actuele stand van het afwasproces of de gebruiksaanwijzingen kunnen worden doorgelezen. De app ondersteunt de gebruiker bij de keuze van het passende vaatwasprogramma. Als het serviesgoed afgewassen is, wordt de gebruiker meegedeeld, dat hij het serviesgoed kan opruimen.

Een ander nieuwtje betreft de duur van het afwasproces. Dankzij de „varioSpeed Plus“ functie reinigt het apparaat serviesgoed volgens Siemens tot 66% sneller dan een traditionele vaatwasser. De afwasduur van alle programma’s wordt met gebruik van deze functie korter.

Het design van de vaatwasser met energie-efficiëntieklasse A+++ en Zeolith-technologie ziet er zeer purisitsch uit en vormt een perfecte combinatie met een moderne inrichtingsstijl. Niets leidt af van de rechtlijnige constructie. Ook het TFT-display past onopvallend in het gehele concept. Binnen is de vaatwasser met het flexibele mandsysteem „varioFlex Pro“ uitgerust.

De binnenruimte van de vaatwaser is uitgerust met het flexibele mandsysteem varioFlex Pro.
Thuis in de keuken van de toekomst - de vaatwasser is met smartphone e.d. verbonden. Een app informeert bijvoorbeeld over de inhnoud van de vaatwasser met Zeolith-techniek en helpt de gebruiker bij de bediening van het apparaat. Het design valt, passend bij de visionaire context, bij alle huishoudelijke apparaten van de iQ700-serie zeer terughoudend uit.
De vaatwasser met de energie-efficiëntieklasse A+++ is voorzien van Zeolith-techniek en de tijdbesparende functie varioSpeed Plus.

Conclusie

De digitalisatie thuis is nu ook aangekomen in de keuken. Ook Siemens pakt het thema „smart-home“ op. De eerste twee huishoudelijke apparaten die met mobiele apparatuur verbonden zijn en die de fabrikant op de markt brengt, kunnen van overal vandaan makkelijk worden bediend. Voor de gebuiker betekent de nieuwe bedientechnologie een pluspunt voor wat betreft comfort, flexibiliteit en tijdsbesparing. Bovendien kunnen dankzij de energiebesparende techniek kosten worden verlaagd en energiebronnen worden ontzien.

Het iQ700-assortiment zal met alle gebruikelijke apparaten zoals stoomoven, koffievolautomaat of koel-vriescombinatie worden uitgebreid. Het idee een koelkast te ontwikkelen die met internet is verbonden is daardoor niet meer slechts een idee, maar is eindelijk een doordacht concept geworden. Via de app is men voortdurend op de hoogte van welke levensmiddelen er nodig zijn. De geïntegreerde camera geeft, indien nodig, een actuuel beeld van de binnenkant van de koelkast op smartphone of tablet.

Handige links:

Verdere punten bij highlights en innovaties

Online-keukenplanning

De KeukenAtlas online-keukenplanner

Keuken ontwerpen in online-keukenplanner met 3D-weergave

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!