Massief houten keukens

Alles over houten keukens. De grote special over houten keukens bij KeukenAtlas.

De massief houten keuken wordt ook wel de volledig houten keuken genoemd. Alleen hier krijgt u een keuken die ook daadwerkelijk compleet van massief hout vervaardigd is. Alleen als alle onderdelen behalve de achterwand en de bodems van de lades van hout zijn mag de keuken “massief hout” worden genoemd. Het aanschaffen van deze keuken is meestal duurder dan een echt houten keuken.

Hier bestaan de keukenfronten compleet uit massief hout, zijn dus niet van fineer. Er zijn gladde fronten of ladenfronten van massief hout verkrijgbaar, die u vervolgens afhankelijk van de gewenste keukenstijl samen met een expert op het gebied van houten keukens kunt uitzoeken.

Om de keuken stabiliteit te geven, wordt ook bij massief houten keukens vaak meubelplaat of multiplex gebruikt voor de achterwand en de ladebodems. Meubelplaat is erg bestendig bij hoge belasting. Deze bestaat uit een middenlaag gevuld met staafjes van massief hout, met fineer aan beide kanten. Daarbij wordt sparrenhout of een andere geliefde soort als noten-, peren-, kersen-, eiken- ahorn- of beukenhout voor de middelste laag gebruikt. Multiplex of triplex bestaat uit drie lagen die haaks op elkaar gelijmd zijn.

Anders dan bij gefineerd hout gaan hier tijdens de afwerking de karakteristieke eigenschappen van het hout niet verloren. Alle eigenschappen van het ruwe materiaal, zoals tastzin, warmte en geur, blijven behouden.

Inrichting van massief beukenhout
Inrichting van massief beukenhout. Keukenmerk: zeyko

De fronten als basiselementen van de keuken vormen het karakter van de gehele ruimte en de charme van een houten keuken is hier vergeleken met de oplossing van echt hout natuurlijk veel meer aanwezig.

Samenvattend kan gezegd worden dat de massief houten keuken een goed compromis is tussen fineer en een keuken die volledig van echt hout gemaakt is. De prijs zal lager uitkomen dan in het laatste geval, en toch houdt u er mooie massieve fronten op na. Dat verklaart ook waarom de massief houten keuken zo populair is.

Online-keukenplanning

De KeukenAtlas online-keukenplanner

Keuken ontwerpen in online-keukenplanner met 3D-weergave

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!