Merken van houten keuken

Alles over houten keukens. De grote special over houten keukens bij KeukenAtlas.

Prijzen

Natuurlijk zijn er afhankelijk van het soort houten keuken, het type hout en keukenmerk grote prijsverschillen. Een gefineerde echt houten keuken is natuurlijk goedkoper te vervaardigen dan een volledig massieve keuken. Voor kostbaar notenhout moet u dieper in de buidel tasten dan voor het klassieke eikenhout uit inheemse bossen. De meestermeubelmaker vraagt voor kwaliteit en handwerk bij zijn massief houten keuken meer dan de grote keukenfabrikant voor zijn houten fronten. De prijs voor een echte, compleet massief houten keuken loopt vanaf ca. € 10.000. Deze prijs komt aan de ene kant natuurlijk door de kostbare en natuurlijke materialen tot stand, maar aan de andere kant ook door de speciale eisen die verbonden zijn aan het maken van een echt houten keuken, een massieve keuken of een volhouten keuken.

Hout is een natuurproduct dat blijft werken. Dat kan ertoe leiden dat het oppervlak gaat barsten, springen, verbuigen of op andere wijze verandert. Alleen een meubelmaker of schrijnwerker, die een echte deskundige is op het gebied van houten keukens, kan hiermee omgaan en weet hoe dergelijke ongewenste effecten kunnen worden voorkomen. Dergelijke specialisten voor houten keukens vindt u hier.

Keukenmerken

Op het gebied van gefineerde en echt houten keukens kunnen de meeste grotere, maar ook kleinere keukenmerken enkele fronten en soorten aanbieden. Massief houten keukens en volledig massieve keukens zijn eerder de specialiteit van kleine en middelgrote gespecialiseerde keukenmerken, schrijnwerkers en meubelmakers waarbij Möbelwerkstatt Pfister een speciale vermelding verdient. Tot de bekendste en grootste merken van houten keukens behoort ook Team7. Deze fabrikanten zijn gespecialiseerd in houten keukens en bieden deze niet alleen aan als landelijke keuken, maar ook als klassieke keuken, woonkeuken, open keuken en designkeuken. Alle keukens in dit segment zijn van uitstekende kwaliteit en daardoor ook qua prijs in het hoge segment gepositioneerd. Een overzicht over verschillende keukenmerken treft u hier aan.

Online-keukenplanning

De KeukenAtlas online-keukenplanner

Keuken ontwerpen in online-keukenplanner met 3D-weergave

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!