Alternatieven voor de houten keuken van echt hout

Alles over houten keukens. De grote special over houten keukens bij KeukenAtlas.

Nieuwe mogelijkheden en voordelige alternatieven:
kunststof keuken met houtdecor, digitale bedrukking, achter-glas-bedrukking

Een voordelig alternatief voor de kostbare houten keuken is een kunststof keuken met houtdecor. Ook deze kan een doorlopend fineerbeeld, een mooi kleurpalet laten zien en de houtoptiek ook aan de binnenkant van de keuken reproduceren. In kwalitatief en ecologisch opzicht kan een keuken van kunststof natuurlijk niet tippen aan een houten keuken. De eigenschappen, voor- en nadelen van kunststof kunt u hier bekijken

Een geheel nieuwe mogelijkheid om in ieder geval de optische flair van echt hout in huis te halen biedt de digitale druktechniek. Kunststof fronten worden bedrukt met de gewenste houtdecors en zo ontstaat de indruk van een hoogglanzend houten front. Ook het afdrukken achter glas op glazen fronten werkt zo, al is dit in velerlei opzichten exclusiever en ook duurder, maar dit is dan ook hoogwaardiger en robuuster dan kunststof fronten.

Exotisch hout uit verre landen kunt u tenminste op betaalbare wijze optisch in uw keuken brengen. Het voordeel is dat u bij beschadiging geen dure echt houten fronten, maar alleen betaalbare bedrukte kunststof fronten of glasfronten moet nabestellen.

De afbeeldingen tonen keukens van firma Ballerina

Online-keukenplanning

De KeukenAtlas online-keukenplanner

Keuken ontwerpen in online-keukenplanner met 3D-weergave

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!