Het houten aanrechtblad (niet alleen) voor de houten keuken

Alles over houten keukens. De grote special over houten keukens bij KeukenAtlas.

Aanrechtblad van massief hout

Levendige, solide en bijzonder mooie materialen zijn erg gewenst voor aanrechtbladen. Vooral omdat het aanrechtblad steeds belangrijker wordt voor de stijl en de sfeer van de gehele keuken. Houdt u van de natuur en hecht u veel waarde aan individueel design?

Met een massief houten aanrechtblad of een echt houten aanrechtblad krijgt u een gegarandeerd ecologisch, onbezwaard bioproduct, in ieder geval een met een onvergelijkbare natuurlijke uitstraling, waarbij geen enkel aanrechtblad hetzelfde is. Bovendien bekoren de echt houten aanrechtbladen door hun bijzondere kwaliteit en zijn ze bij goede houtverzorging zeer robuust. De voor- en nadelen van de beschikbare houtsoorten kunt u nalezen op de pagina “Houtsoorten”. Bedenk goed, welk hout het beste in het totale concept van uw keuken past en kies voor uw houten aanrechtblad een traditionele, ouderwetse, levendige of buitengewoon exotische houtsoort uit. Natuurlijk moeten de nuance en het karakter van het houten aanrechtblad harmoniëren met het kleurenschema van de keukenfronten en andere elementen in de keuken.

Ook op het gebied van producttypen en verwerkingswijzen zijn er vele mogelijkheden. Ideeën kunt u bijvoorbeeld in onze fotogalerie opdoen. Of bespreek de designmogelijkheden bij echt houten aanrechtbladen eens met een keukendeskundige en specialist voor houten keukens. Zeer geliefd in de moderne Landelijke keuken en designkeuken met natuurlijke inslag is momenteel het houten aanrechtblad met staafpatroon, zoals hier te zien op een keukeneiland.

Een massief houten aanrechtblad is ook de juiste keuze als werk- en designelement, als u een bijzondere tekening, prettige aanraking, lange levensduur en milieubewustzijn belangrijk vindt. Meer over aanrechtbladen in het algemeen leest u hier.

Online-keukenplanning

De KeukenAtlas online-keukenplanner

Keuken ontwerpen in online-keukenplanner met 3D-weergave

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!