Design en details

Design en kleine details maken de kleine keuken helemaal af.

Overige Keukenmeubels in kleine keuken en minikeuken.

Het ligt voor de hand om als eettafel een kleine aanschuiftafel, bar of buffet te plaatsen die eventueel in hoogte verstelbaar en flexibel inzetbaar is. Dat is niet alleen handig qua ruimte, maar kan daarnaast ook gebruikt worden als ergonomisch in te stellen werkvlak. Een avond met enkele gasten in uw minikeuken hoeft daarom toch niet achterwege te blijven, aangezien een bar goed dienst kan doen als een lopend buffet. Ook een aan de wand bevestigde klaptafel, die weggeklapt kan worden op momenten dat men deze niet nodig heeft, is in een kleine keuken of minikeuken een praktische oplossing.

Aangezien het doel is de minikeuken ruimtebesparend en praktisch te ontwerpen, is een goed ontwerp, waarin de eisen voor uw appartement worden verwerkt, van wezenlijk belang. Voor slimme combinaties en doordachte arrangementen kunt u terecht bij de keukenvakhandelaar, bij wie u de kleine keuken kunt kopen. Geheel individueel en overeenkomstig uw wensen. Let er wel op, dat kleine kasten en ruimtebesparende oplossingen in verhouding altijd duurder zijn dan de oorspronkelijke afmetingen.

Keukendesign en aanpassing aan de omgeving

Het design van kleine keukens is in principe niet aan regels gebonden. Er staat u een grote keuze aan verschillende fronten, aanrechtbladen en handgrepen ter beschikking, precies zoals bij andere ontwerpen. Toch zijn vele stijlen en designs niet bijzonder zinvol in een kleine single-keuken. Een keuken in rustieke stijl komt bijvoorbeeld in een dergelijke kleine ruimte niet tot zijn recht en vele decorelementen in landelijke stijl nemen erg veel plaats in.

Als u de ruimte waarin de kleine keuken zich bevindt optisch wilt vergroten, zijn lichte fronten en zo veel mogelijk glazen vlakken een goede keuze.

Voor de muren worden lichte, heldere kleuren aangeraden. Daarnaast wordt aangeraden om kleine ruimtes eenvoudig en opgeruimd te houden. Dat betekent: wees ook zuinig met felgekleurde accessoires!

Online-keukenplanning

De KeukenAtlas online-keukenplanner

Keuken ontwerpen in online-keukenplanner met 3D-weergave

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!