Handige links

Keukenmonteur

De koop van een keuken is voor de klant pas het begin van de rit. De nieuwe keuken moet namelijk ook vakkundig worden ingebouwd en eventueel aan individuele wensen aangepast worden.

Vacaturesnaar advertenties van werkzoekenden

geen beschikbaar

Werkzoekendennaar de vacatures

geen beschikbaar

van 26-02-2016

Begin: meteen


Voor deze taak worden bijna altijd keukenmonteurs ingezet. Ze bouwen meubels vakkundig op en sluiten bovendien de apparatuur aan. Keukenmonteurs moeten daarom een bepaalde ervaring, kennis en handigheid ontwikkeld hebben, om deze werkzaamheden naar tevredenheid van de klant te verrichten. Ook zorgvuldigheid is een belangrijk criterium voor de aanstelling van keukenmonteurs.

Een goede lichamelijke conditie is voor keukenmonteurs van belang. Het opbouwen van zware apparaten en wandkasten vereist een bepaalde lichamelijke kracht.

Ook persoonlijk contact met klanten hoort bij de taken van een keukenmonteur. Een vriendelijke communicatieve stijl is daarbij een pre.

Om als monteur een baan in de keukenbranche te vinden moet u idealiter opgeleid zijn in de richting timmeren, meubelmaker of scheepstimmeren. Met name ervaren timmerlui, schrijnwerkers en meubelmakers/monteurs hebben goede kansen. Maar ook zij-instromers hebben goede kansen op een baan als keukenmonteur, als ze aan de boven genoemde eisen voldoen.

Omdat monteurs ook keukenkranen en electronica aansluiten, moeten sollicitanten idealiter certificaten voor electronica en sanitair behaald hebben, of bereid zijn, deze in te halen. Omdat de keukens bovendien vervoerd moeten worden naar de klant is een rijbewijs vereist (idealiter: rijbewijs C).

Steeds vaker zijn monteurs niet in loondienst bij keukenstudio's, maar werken als zelfstandige partners.

Bent u als keukenmonteur werkzaam en zoekt u een nieuwe uitdaging? Of wilt u als zij-instromer in dit interessante beroep stappen? Dan bent u hier aan het juiste adres. In deze vacaturebank vindt u aanbiedingen voor keukenmonteurs. Onze vacaturebank is geconcentreerd op banen in de keukenbranche. Als u op zoek bent naar een baan als keukenmonteur vindt u hier zeker een vacature met informatie over salaris, voorwaarden en startdatum.

Handige links

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!