Handige links

Keukenontwerper

Keukenontwerpers en binnenhuisarchitecten zijn de creatievelingen in de keukenbranche. Ze creëren een model van de toekomstige keuken waarbij de wensen van de klant meegenomen worden.

Vacaturesnaar advertenties van werkzoekenden

geen beschikbaar

Werkzoekendennaar de vacatures

geen beschikbaar

In het hogere prijssegment zijn vooral binnenhuisarchitecten werkzaam. Deze zorgen voor een harmonie tussen ruimte en keuken. Daarbij staat niet enkel de keuken, maar een totaal designconcept op de voorgrond. Binnenhuisarchitecten proberen de ruimte volgens esthetische principes te vormen. Hier hoort het ontwerp van de keuken, de kleur van de wand en de keuze van het vloermateriaal bij. Ook meubel-, materiaal- en kleurkeuze en decoratie behoren tot de taken. Vaak wordt de keukenruimte door een binnenhuisarchitect compleet opnieuw vormgegeven.

Net als binnenhuisarchitecten gebruiken keukenontwerpers voor het ontwerpen van een nieuwe keuken vaak moderne 3D-ontwerpsoftware, zodat de klant het resultaat direct op het scherm kan bekijken. Ook het ontwerpen met de hand beheersen sommige ontwerpers nog. Naast keukenplanning neemt de keukenontwerper kleur- en materiaalkeuze voor zijn/haar rekening. Keukenontwerpers en binnenhuisarchitecten hebben daarbij niet altijd direct contact met de klant. In het luxe segment zijn de ontwerpers niet vaak tegelijk verkoper.

In kleinere keukenstudio's nemen ze vaak echter wel de taak van verkoper op zich en communiceren dus direct met de klant. Belangrijk zijn een gevoel voor de wensen van de klanten, een interesse in keukens en goed ruimtelijk inzicht.

Een bewustzijn van de laatste trends uit de keukenbranche is vereist om een optimaal ontwerp te kunnen garanderen. Binnenhuisarchitecten worden vaak reeds tijdens hun studie op hun latere werkveld voorbereid. Vooral in de keukenbranche is belangstelling voor de vormgeving van keukens en woonruimte nuttig. Daarbij zijn binnenhuisarchitecten niet alleen met het ontwerp bezig, maar vaak ook werkzaam als verkoper. Een vriendelijke en plezierige omgang met klanten zijn daarom belangrijke criteria.

Heeft u belangstelling voor een baan als keukenontwerper of binnenhuisarchitect? Zoek dan in onze vacaturebank naar een passende vacature. Vind meteen informatie over salaris, voorwaarden en startdatum. Al onze partners zijn werkzaam in de keukenbranche. Solliciteer nu en zet de volgende carrièrestap of maak een nieuwe start in een spannende branche.

Handige links

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!