Handige links

Kookdemonstraties

Kookdemonstraties zijn een groeiende trend op de keukenmarkt. Bij kookdemonstraties bereiden koks gerechten in showroomkeukens in de keukenstudio. De koks presenteren daarmee niet alleen de nieuwste inbouwapparatuur, maar ook de nieuwste gerechten. Ook kookavonden rondom speciale keukenapparatuur staan op het programma.

Vacaturesnaar advertenties van werkzoekenden

geen beschikbaar

Werkzoekendennaar de vacatures

geen beschikbaar

Koks moeten hiervoor weten hoe de desbetreffende apparaten werken. Een interesse voor elektronica-apparatuur en keukenuitrusting is daarom van belang. Omdat koks tijdens dit soort evenementen voor een groot publiek koken moeten ze bovendien communicatief zijn, plezier in het koken hebben en weten, hoe ze hun kennis met andere mensen kunnen delen. De klant moet namelijk aan het einde niet alleen een lekkere maaltijd gegeten hebben, maar ook weten hoe hij/zij deze thuis kan bereiden. Daarom moeten showkoks ook tips kunnen geven en de voordelen van bepaalde apparaten uit kunnen leggen.

Een zelfverzekerde omgang met mensen is bijzonder belangrijk, omdat gasten en potentiële klanten niet alleen toekijken, maar ook willen meedoen bij het koken. Samen groente snijden en samen eten hoort erbij. Voor deze baan zijn sollicitanten geschikt die opleidingen op het culinaire gebied hebben, zoals o.a. koks, huishoudkundigen en voedingswetenschappers. Maar ook actieve hobbykoks, die bij het koken graag anderen mee laten kijken, hebben bij vele kookstudio's een kans.

Omdat kookdemonstraties niet dagelijks, maar vooral in het weekend plaatsvinden, werken deze koks meestal op zelfstandige basis en niet in loondienst bij de keukenstudio.

Kookt u graag voor anderen en zoekt u een baan? Zo ja, dan is misschien de leiding van een kookdemonstratie iets voor u. Kijk rond in onze vacaturebank en vind keukenstudio's, die medewerkers voor kookshows zoeken. Lees vacatures en vind informatie over details zoals loon en voorwaarden.

Handige links

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!