Handige links

Keukenverkoper

Keukenverkopers en inrichtingsadviseurs in de keukenbranche hebben een breed spectrum aan taken. Ze moeten showroomkeukens aan klanten presenteren, ze geven advies en overtuigen idealiter tot aankoop.

Vacaturesnaar advertenties van werkzoekenden

Begin: per direct


Werkzoekendennaar de vacatures

Het belangrijkste is een professionele omgang met klanten. Het persoonlijk contact met klanten is de dagelijkse taak van de verkoper. Een vriendelijk en zelfverzekerd optreden is daarom juist op dit gebied zo belangrijk.

Omdat vandaag de dag alle keukenstudio's met ontwerpsoftware werken zijn computervaardigheden voor de keukenverkoper onmisbaar. Ook een gevoel voor de wensen van klanten en de realisatie daarvan is cruciaal. In kleinere keukenstudio's hebben keukenverkopers vaak ook de taak van inrichtingsadviseur. Basisvaardigheden op het gebied van design en ruimtelijk inzicht zijn daarom ook erg belangrijk.

Voor inrichtingsadviseurs is de situatie vergelijkbaar. Een inrichtingsadviseur helpt klanten op zoek naar een geschikte keuken. Hij/zij presenteert showroomkeukens en laat de klant kennis maken met de mogelijkheden. In kleine keukenstudio's zijn ze bovendien werkzaam als verkoper en nemen het gehele verkooptraject voor hun rekening. Een vriendelijke en overtuigende omgang is daarom ook belangrijk voor inrichtingsadviseurs.

Zoals de naam het al zegt zijn keukenverkopers voornamelijk voor de verkoop van keukens verantwoordelijk en daarmee voor alle vragen rondom betaling of financiering. Ze letten op, dat de nieuwe keuken aan de wensen van de klant wordt aangepast en overleggen met de fabrikant, of alle gewenste onderdelen ook leverbaar zijn.

Het meest gewild zijn sollicitanten die ervaring in de verkoop van keukens hebben. Maar ook verkopers en inrichtingsadviseurs uit andere branches zijn graag geziene sollicitanten. Zelfs zij-instromers uit beroepen buiten de keukenbranche hebben kansen in de verkoop en advisering, als zij sociale competenties en een interesse in keukens hebben. Grotere keukenstudio's bieden voor zij-instromers vaak interne vervolgopleidingen en trainingen aan, om toekomstige verkopers op hun functie voor te bereiden.

Kunt u zich deze baan voorstellen of heeft u jarenlange ervaring als keukenverkoper of inrichtingsadviseur? Dan bent u hier helemaal aan het juiste adres. De vacatures van onze partners komen van grotere en kleinere keukenstudio's door heel Nederland. Daarmee kunt u er zeker van zijn, dat alle vacatures uit de keukenbranche komen. Wordt er een keukenverkoper gezocht, dan vindt u de vacature hier. Vergelijk nu salaris, voorwaarden en startdatum en vind een baan, die bij u past.

Handige links

DROOMKEUKEN GEZOCHT? NU VINDEN!